Hellerup Finans får en måned til at levere genopretningsplan

Finanstilsynet giver påbud til selskabet, som ved samme lejlighed siger farvel til topchefen siden 2014. Hellerup Finans' mangeårige topfigur Torben Jensen sætter sig selv i direktørstolen

Hellerup Finans' stifter og midlertidige adm. direktør Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det stormombruste Hellerup Finans har fået påbud fra Finanstilsynet om at levere en genopretningsplan inden 1. december. Genopretningsplanen skal sikre, at Hellerup Finans har en holdbar forretningsmodel. Finanstilsynet har tænkt sig at holde skarpt øje med selskabet, som hver måned skal indsende en opfølgning på handlingsplanen.

Samtidig med påbudet fra Finanstilsynet skifter selskabet ud i topledelsen, hvor direktøren siden 2014 forlader selskabet og bliver erstattet af Hellerup Finans' mangeårige topfigur Torben Jensen.

Ifølge Finanstilsynet risikerer Hellerup Finans at løbe tør for penge om få måneder: »Efter worst case scenariet vil koncernens likviditet være udtømt og egenkapitalen tabt i marts 2017,« skriver Finanstilsynet.

Hellerup Finans tager Finanstilsynets påbud til efterretning og oplyse, at selskabet har allerede udarbejdet ovennævnte handlingsplan - og at påbudet i øvrigt ingen økonomiske konsekvenser har for selskabet.

Hellerup Finans er mest kendt som ejer af superligeklubben Lyngby Boldklub. Hellerup Finans skriver selv i dag på sin hjemmeside, at klubben er blandt de aktiver, som selskabet forsøge at sælge.

Hellerup Finans giver i dag på sin hjemmeside en status på sine aktiviteter og oplyser, at selskabet udover Lyngby Boldklub. ejer aktieposter i Cembrane A/S, Injecto A/S, Just- Sold A/S, Rovsing Innovation A/S med datterselskaberne Rovsing Business Academy A/S og Esignatur ApS
Nordic Blue Invest A/S.

Hellerup Finans oplyser yderligere, at selskabet forhandler om salg af aktieposterne til priser, hvor selskabet opnår et tilfredsstillende afkast af den investerede kapital. Selskabet forventer at alle aktieposterne vil være solgt indenfor de næste 3-12 måneder, og at det vil tilføre selskabet »et meget stort millionbeløb«. Hellerup Finans arbejder derudover på at afslutte en privat placering af erhvervsobligationer, der vil tilføre selskabet »et 2-cifret millionbeløb«.