Fredagens aktier: Mærsk og Pandora løftede C20 til årets anden rekord

Mere revanche til Mærsk-aktierne og løft til Pandora og regnskabsaktuelle DSV var med til at sikre C20 Cap en stigning fredag, der var nok til at løfte det toneangivende danske aktieindeks op i rekordniveau.

Læs mere
Fold sammen

Ved dagens ende var C20 Cap steget 0,5 pct. til 1068,83 og dermed knap 4 point over den hidtidige topnotering fra 1. februar.

Dagen bød på en blandet aktiestemning i Europa, hvor investorerne havde svært ved at vurdere, hvad præsident Donald Trumps løfter om en erhvervsvenlig skattereform i USA vil betyde i resten af verden. Råvareaktierne havde det dog godt, efter at lovende kinesiske eksportdata løftede priserne på blandt andet jern og stål.

DSV I REKORD EFTER REGNSKAB

DSV leverede sit årsregnskab i morgentimerne, og det var meget tæt på de forventninger, som analytikerne havde til tallene ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates.

- Igennem 2016 har vi holdt god fremdrift i integration af UTI, samtidig med at vi har fastholdt fokus på forretningen. Dermed opnåede vi meget tilfredsstillende resultater i alle tre divisioner, siger DSV's administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, i regnskabet.

DSV venter i 2017 at øge driftsoverskuddet før særlige poster til 4200-4500 mio. kr. mod 3475 mio. kr. i 2016. Til sammenligning ventede aktieanalytikerne inden regnskabet et overskud på 4366 mio. kr., viser en rundspørge fra Ritzau Estimates.

Regnskabet udløste ikke stor jubel, men aktien steg dog 1 pct. til 343,30 kr. og satte dermed rekord for anden dag i træk.

MÆRSK FIK MERE REVANCHE

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk havde endnu en god dag og har mere end indhentet det kurstab, selskabet indkasserede oven på sit årsregnskab onsdag. Mærsk B-aktien toppede C20 med en stigning på 3,7 pct. til 11.940 kr.

Der var ellers fortsat pres på fragtraterne i containermarkedet, men i positiv retning trak en stigning i olieprisen, der gik fra omkring 55,50 dollar per tønde Nordsøolie torsdag eftermiddag til et niveau tæt på 56,70 dollar fredag.

Pandora klarede sig også pænt med et løft på 2,1 pct. til 862,50 kr. trods ingen særlige nyheder.

STRIBE AF ANALYSER

FLSmidth fortsatte de flotte takter fra torsdag, hvor selskabets flotte årsregnskab gav et plus på mere end 8 pct. til aktien.

Det opløftende regnskab fra ingeniørkoncernen har fået flere finanshuse til at hæve deres kursmål - og nogle også deres anbefaling - for aktien. Danske Bank anbefaler nu "køb" mod tidligere "hold", og hos SEB er analytikerne gået fra "sælg" til "hold".

FLS-aktien - også hjulpet af de bedre råvaretakter - steg yderligere 3,7 pct. til 353 kr.

Nordea hævede kursmålet på GN Store Nord oven på regnskabet fra torsdag. Kursmålet lyder nu på 147 kr. mod tidligere 133 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen fastholdes på "sælg". Commerzbank hæver desuden sin anbefaling af GN-aktien til "hold" fra "reducer" og kursmålet til 155 kr. fra 128 kr. GN-aktien sluttede 0,6 pct. højere i kurs 159,60.

Spar Nord, der ligeledes aflagde regnskab torsdag, fik sin anbefaling sænket til "sælg" af Danske Bank, og det bidrog til et kursfald på 4,1 pct. til kurs 77,70 for banken, der ellers steg oven på selve 2016-tallene.

SOLAR OG CHEMOMETEC-TAL

Uden for C20 kom der regnskaber fra Chemometec og Solar. Førstnævnte fastholder sin prognose for hele regnskabsåret 2016/17 trods tilbagegang i første halvår. Markedet var dog mindre nådigt og sendte Allerød-selskabets aktie ned med 4,6 pct. til 35,50 kr.

Solar blev også straffet med et kursfald på 3,3 pct. til 371 kr. efter sit årsregnskab. Selskabet mente ellers, at det klarede sig bedre end egne forventninger, men prognosen om 3 pct. organisk vækst og et øget driftsresultat i 2017 var altså ikke nok til at tilfredsstille investorerne.