Aktier: Fjernøsten mister momentum trods Wall Street-rekorder

De asiatiske aktier mister trods mandagens rekorder på Wall Street de sidste dages positive momentum, hvor kursfald i især Tokyo tirsdag morgen er blevet forstærket af usikkerhed om fremtiden for den problemramte Toshiba-koncern.

Foto: NICOLAS ASFOURI. Arkivfoto. De asiatiske aktier mister trods mandagens rekorder på Wall Street de sidste dages positive momentum, hvor kursfald i især Tokyo tirsdag morgen er blevet forstærket af usikkerhed om fremtiden for den problemramte Toshiba-koncern.
Læs mere
Fold sammen

Og med mange investorers modvillighed til at tage yderligere risiko op til dagens høring med den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, i Senatet i Washington, siver kurserne generelt i Fjernøsten.

Tokyo-børsen fører an i kursfaldene, efter at Toshiba under morgenen handel udskød den annoncerede kvartalsrapportering. Samtidig vægtede forlydender om, at gigantkonglomeratet måske ikke er i stand til at fortsætte som going-koncern.

Fra virksomheden selv lød det, at regnskabet "ikke var klart", mens Kyodo nyhedsbureau citerer en finansiel kilde for, at det er drøftelser med revisorerne, der står bag udsættelsen.

- Udsættelsen viser, at virksomheden er inde i noget rod. Vi må antage, at det ikke er gode nyheder, siger chefstrateg Makoto Kikuchi fra Myojo Asset Management i Tokyo til Reuters.

Toshiba falder umiddelbart knap 10 pct., og Nikkei-indekset trækkes 0,5 pct. ned, mens det bredere Topix-indeks dropper 0,7 pct.

De kinesiske investorer på fastlandet er let negative. Såvel Shanghai Composite som CSI 300-indekset falder 0,1 pct., mens børsen i Hongkong ligger så godt som uændret målt på Hang Seng-indekset.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct. tirsdag morgen.