FLS henter stor kontrakt hjem i Sydamerika

Cementfabrik- og mineralvirksomheden fra Valby hiver stor ordre i land i Columbia. Det er koncernens amerikanske datterselskab, der står med hovedansvaret.

FLSmidth har indgået en kontrakt med Cementos Argos S.A til en værdi af 540 mio. kr.

Ordren går på en ny produktionslinie samt serviceydelser og reservedele til en cementfabrik, der ligger i Cartagena i Colombia. Fabrikken skal producere 5250 tons om dagen og forsyne det indenlandske marked samt styrke Argos' position som en fremtrædende eksportør til det øvrige Sydamerika, oplyser FLSmidth.

Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til 2009, oplyser koncernen. Cementos Argos S.A er den femtestørste cementproducent i Sydamerika og eksporterer til 27 lande.

"FLSmidth betragter opnåelsen af ordren som et resultat af firmaets evne til at levere både den teknologi og den service, der er nødvendig for at minimere kundens samlede omkostninger set over hele anlæggets levetid. Firmaets stærke tilstedeværelse på det nord- og sydamerikanske marked ses også som en væsentlig faktor," skriver FLSmidth i en meddelelse.

Fem af FLSmidth-koncernens datterselskaber vil deltage i ordreleverancen, som FLSmidths amerikanske selskab vil få hovedansvaret for.
(RB-Børsen)