Danmark fjerdebedste aktiemarked i år

Kursfesten for danske aktier fortsætter. Fredag åbnede de ledende C20-aktier med et plus på 1,6 procent, og dermed er Danmark faktisk det fjerdemest stigende aktiemarked i verden i år.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Danske og udenlandske investorers appetit på danske aktier vil åbenbart ingen ende tage. Siden proppen røg af nytårschampagnen er det ledende C20-indeks over de 20 mest handlede danske aktier steget med over 11 procent, og det er der ikke mange aktiemarkeder, der kan matche.

Faktisk er det kun aktiemarkederne i Irland, Brasilien og Estland der i år er steget mere. De øvrige europæiske aktiemarkeder var til morgen stort set udændret.

Igen i dag er markedet karakteriseret ved en bredt baseret optur. Blandt C20-aktierne er det kun FL Smidth, der ligger i et minus på 0,5 procent, mens Danske Bank igen ligger i top med en stigning på 4,2 procent. Dermed er Danske Bank alene siden nytårsaften steget med 19,2 procent, mens NKT er steget med 20,1 procent og Sydbank med 22,2 procent.

Stor optur for bankaktierne
I det hele taget er bankaktierne, der fik alvorlige klø i 2008, blevet voldsomt populære blandt investorerne i år, blandt andet på grund af spekulationer i omfanget af en ny redningspakke for bankerne.

Den mest stigende aktie i Danmark overhovedet indtil videre i 2009 er Fionia Bank, der siden nytår er steget med ikke mindre end 133 procent. Alene fredag er aktien steget med 3 kr., eller 6,5 procent, til kurs 49, og faktisk er de fem mest stigende danske aktier i januar alle banker.