Frankrig klar med yderligere 78 mia til banker

Mens politikerne diskutere en ny bankpakke i Danmark, så er franskmændene klar med yderligere 78 milliarder kr. til de største banker, oven i de 2600 miliarder kr. der allerede er øremærket den franske banksektor.

Foto: Yoshikazu Tsuno / AFP. Den franske finansminister, Christine Lagarde, her med den franske centralbankchef Christian Noyer, er parat til at give nye milliarder til Frankrigs banker.
Læs mere
Fold sammen
På et pressemøde i dag i Paris oplyste finansminister Christine Lagarde at den franske regering er parat til at skyde yderligere 10,5 milliarder euro, eller ca. 78 milliarder kr., ind i de seks største banker. Det oplyser nyhedsbureauet Bloomberg.

Pengene skal bruges til at styrke de franske storbankers solvens. Den samme øvelse, som de danske politikere i øjeblikket forhandler om. Den franske finansminister oplyser, at pengene vil blive investeret i en ikke nærmere defineret form for værdipapirer, der er "lidt stærkere" end ansvarlig lånekapital, og nærmere "kvasi-aktiekapital".

Massiv statsstøtte til franske banker
I går fastslog den franske præsident, Nicolas Sarkozy, at Frankrig var parat til at støtte landets banker med mere kapital "fordi vi er overbevist om, at vores banker har brug for det".

Frankrig har allerede øremærket 360 milliarder euro, eller godt 2600 milliarder kr., som bankerne kan få adgang til, under forudsætning af at de øger udlånet til både private og erhvervskunder. Frankrig har også skuldt ansvalig lånekapital ind i bankerne for at holde solvensen oppe, og har udpeget en særlig ombudsmand til at sikre, at bankerne rent faktisk låner pengene ud.