Børsen i São Paolo er årets højdespringer

På trods af at Brasilien er ramt af store korruptionsskandaler og de seneste år har lidt under en stadig mere kriseramt økonomi, er børsen i São Paulo den fondsbørs i verden, der er steget mest siden årsskiftet.

Årsagen til medgangen på landets børs skyldes tilsyneladende, at investorerne sætter deres lid til, at der vil komme et politisk skifte, når Petrobras-skandalen begynder at omfatte landets præsident, Dilma Rousseff. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andressa Anholete
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årsagen til medgangen på landets børs skyldes tilsyneladende, at investorerne sætter deres lid til, at der vil komme et politisk skifte, når Petrobras-skandalen begynder at omfatte landets præsident, Dilma Rousseff.

Det skriver det svenske netmedie di.se.

São Paulos fondsbørs, Bovespa, er gået 25,5 pct. frem siden nytår. Vendingen kom i slutningen af januar oven på kraftige fald sidste år. Siden da er aktiemarkedet steget med næsten 43 pct.

Der er ellers god grund til bekymring, hvis man ser på den brasilianske økonomi. Inflationen er stadig en af verdens højeste, og sidste år skrumpede økonomien med 3,5 pct. For blot et par uger siden sænkede kreditvurderingsbureauet Moody's Brasiliens kreditvurdering til såkaldt junk-status og fulgte dermed i fodsporene på sine konkurrerende ratingbureauer Standard & Poor's og Fitch.

Ud over en skrantende økonomi er det statsejede olieselskab Petrobras ramt af en omfattende korruptionsskandale, der ser ud til at komme til at omfatte både Brasiliens nuværende præsident, Dilma Rousseff, og hendes forgænger Lula da Silva.

Fører korruptionssagen til en rigsretssag mod den nuværende præsident, vil det sandsynligvis føre til en ændring af magten i landet, lader investorernes ræsonnement at være.