Analytiker: Rockwool-opjustering lover godt for spareprogram

Morgenens opjustering fra Rockwool er omkring 4-5 pct. større, end markedet havde forudset, og lover godt i forhold til, at Rockwool lykkes med at levere de ventede besparelser i sit transformationsprogram.

Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i et notat, hvori anbefalingen "køb" fastholdes.

Søren Løntoft Hansen peger samtidig på, at en række faktorer, der har spillet positivt ind og medvirket til opjusteringen af forventningerne til 2015 også vil være en positiv bidragyder til Rockwools indtjening i 2016. Det drejer sig om lavere omkostninger til energi, råvarer og transport, der har medvirket til, at Rockwool nu venter et resultat af primær drift, EBIT, før nedskrivninger og omkostninger til omstrukturering på lidt over 170 mio. euro i 2015 mod tidligere meddelt over 150 mio. euro.

»Vi finder det særdeles positivt, at Rockwool allerede få måneder efter lanceringen af transformationsprogrammet er i stand til at opnå positive effekter af programmet. Vi vurderer på den baggrund, at Rockwool er på rette vej i forhold til at levere besparelserne i transformationsprogrammet«, skriver Sydbank-analytikeren.

Det er ellers ikke mere end godt tre måneder siden, at Rockwool lancerede sit nye forandringsprogram, der skal gøre virksomheden mere fokuseret, enklere og slankere, idet i alt 500 administrative stillinger nedlægges. Det sker alt sammen for at hente besparelser på 20 mio. euro i 2016 og 50 mio. euro i 2017.

Mens opjusteringen til 2015 havde rod i lavere omkostninger, så var udviklingen i salget stadig afdæmpet, men nu trods alt positiv.

»Vi noterer, at salgsvæksten i fjerde kvartal på 2,2 pct. vidner om langsom, men trods alt bedring på Rockwools markeder efter en salgstilbagegang på 1,6 pct. i 3. kvartal«, konstaterer Søren Løntoft Hansen.

Han venter, at fjerde kvartal var kendetegnet ved en god udvikling på det amerikanske marked samt at den langsomme bedring i de vesteuropæiske byggekonjunkturer er fortsat. Rusland vurderes stadig at byde på udfordringer.