ALK-Abelló når højeste kurs siden 2007

En dårlig nyhed hos en stor konkurrent blev torsdag tolket som en god ting for danske ALK-Abelló, hvis aktiekurs lukkede i det højeste niveau i otte år.

Læs mere
Fold sammen

Aktiekursen i det danske selskab, som udvikler og sælger allergimedicin, steg torsdag 5,4 pct. til 878 kr., og højere har kursen ikke været siden slutningen af 2007.

Det var den franske rival Stallergenes, der torsdag fik et påbud om midlertidigt at indstille produktion og distribution fra selskabets fabrik i Antony i Frankrig.

Det blev tolket positivt blandt investorerne, fordi påbuddet fra de franske myndigheder kan betyde, at der havner mere salg hos det danske selskab.

Hos Jyske Bank ser senioranalytiker Frank Hørning Andersen en mulighed for, at Stallergenes også vil blive ramt på andre markeder end det franske.

- Som jeg har forstået det, gælder det i første omgang for Frankrig, men jeg kan ikke forestille mig andet, end at andre lande også vil blive inddraget i et eller andet omfang, siger Jyske Bank-analytikeren.

Han peger på, at Stallergenes' omsætning på hjemmemarkedet er på omkring 1 mia. kr.

- Så det her, tror jeg, har et meget positivt "read across" til ALK, fordi de kan være en del af løsningen, siger Frank Hørning Andersen.

ALK-Abelló siger selv, at det er for tidligt at vurdere, hvorvidt konkurrentens problemer vil få en indflydelse på salget. Selskabet melder sig dog klar til at træde til.

- Vi vil gøre alt for at hjælpe myndighederne med at få styr på den her situation. Det er en alvorlig situation affødt af en tilbagetrækning af produkter, som kommer til at påvirke mange tusinde patienter i Frankrig, siger direktør for Investor Relations i ALK-Abelló, Per Plotnikof, til Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk