Aktier: Udsigt til grøn åbning i skyggen af rentestigning

Troen på at en rentestigning fra den amerikanske centralbank fejer igen ind over Wall Street, hvor futures på de ledende indeks peger mod en grøn åbning.

Læs mere
Fold sammen

Futures for S&P 500-indekset ligger til en stigning på 0,4 pct., og Nasdaq kan pynte sig med en tilsvarende stigning, mens futures på Dow Jones ligger en smule lavere i 0,3 pct.

Det er tegn på en stærkere amerikansk økonomi, der er får optimismen til at spire blandt investorerne. Og tegnene blev tirsdag underbygget af tal for salget af nye boliger, der i april var markant højere end ventet. Og allerede tirsdag fik det investorerne til at se på den underliggende stærke udvikling i den amerikanske økonomi.

Tirsdag lukkede S&P 500-indekset med en stigning på 1,4 pct., de tunge aktier i Dow Jones øgede 1,2 pct., mens Nasdaq-papirerne lukkede med en stigning på 2,0 pct.

»Boligsalget, højere beskæftigelse og inflationstallene viser, at Federal Reserve er parat til at rykke. Og hvis den gør det, så betyder det, at økonomien faktisk klarer sig bedre,« siger John Plassard, aktiehandler hos Mirabaud Securities, til Bloomberg News.

Regnskabssæsonen nærmer sig sin afslutning, hvor smykkeselskabet Tiffany, computergiganten HP og supermarkedskæden Costco er blandt de selskaber, der kommer med tal onsdag. Indtil nu har omkring tre ud af fire virksomheder i første kvartal overgået forventningerne til indtjeningen, mens mere end halvdelen har toppet salgsprognoserne.

Tiffany kom med regnskab før markedsåbning, og det viste et fald i omsætningen på 7,4 pct. grundet færre indkøbslystne turister i kædens butikker. Aktien dykker med 4,3 pct. i formarkedet.

Inden børsåbning stiger Costco stiger med 0,7 pct., mens HP stiger med hele 12 pct., efter at selskabet har oplyst, at man vil sælge sin division Enterprise med Computer Sciences i en aftale, der har en værdi på 8,5 mia. dollar for HP.