Aktier: Tro på Clinton-sejr giver grønne markeder i Asien

Der er mindre stigninger på de asiatiske børser tirsdag, hvor investorerne lader til at købe ind på en tro på, at Demokraternes Hillary Clinton er USA's næste præsident efter tirsdagens valg.

Arkivfoto. Der er mindre stigninger på de asiatiske børser tirsdag, hvor investorerne lader til at købe ind på en tro på, at Demokraternes Hillary Clinton er USA's næste præsident efter tirsdagens valg. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

I en af de seneste meningsmålinger står Hillary Clinton til at vinde 303 valgmænd, mens hun kun behøver 270 for at kunne flytte ind i Det Hvide Hus. Målingen er foretaget af analysehuset Ipsos for nyhedsbureauet Reuters.

Hun blev i weekenden frikendt af FBI for at have brugt en privat e-mail i sin tid som udenrigsminister, hvilket ellers har været en sag, som har hængt som en tung sky over hendes valgkampagne.

- Markedet begynder at købe flere risikofyldte aktiver. Clinton repræsenterer kontinuitet, mens Trump repræsenterer disruption, siger Michael McCarthy, der er chefstrateg ved børsmægleren CMC Markets, til Blooomberg News.

- Men som vi senest så i forbindelse med brexit-afstemningen, kan man ikke vide sig sikker på valgresultaterne, og der vil være meget usikkerhed, til vi har de endelige resultater, fortsætter han.

Ifølge iagttagere vil Hillary Clinton i grove træk fortsætte Barack Obamas politik, og hun er aktiemarkedets favorit, blandt andet fordi hun er venlig stemt over for erhvervslivet.

Modsat har Donald Trump blandt andet meldt ud, at han vil bygge en mur mod Mexico og opsige eller genforhandle alle handelsaftaler.

I Japan stiger det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, med 0,1 pct. tirsdag morgen, mens det kinesiske Shanghai Composite stiger 0,6 pct. trods et sæt handelstal for landets økonomi, der var ringere end ventet.

Eksporten faldt med 3,2 pct. i oktober mod en ventet tilbagegang på 0,8 pct., mens importen steg med 3,2 pct. mod et ventet hop på 5 pct., skriver Bloomberg News.