Aktier: Bred fremgang efter godt nyt til Clinton fra FBI

Forbundspolitiets, FBI's, frifindelse af Demokraternes kandidat til det amerikanske præsidentvalg, Hillary Clinton, i den meget omtalte e-mail-sag har mandag bidraget til brede stigninger på de internationale aktiebørser, som i den senere tid har været tynget af usikkerhed om udfaldet af præsidentvalget.

Finansmarkedet har deres klart foretrukne i Hillary Clinton, men i sidste uge indhentede Donald Trump noget af hendes forspring i valgkampen, hvilket fik markedet til at ryste af usikkerhed. Vinder Trump valget, kan markedet blive ramt af en større nedtur, vurderes det. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

- Meldingen, der kom i aftes, sender også de amerikanske aktiefutures i vejret med stigninger på i omegnen af 1,5 pct. og har samtidig styrket dollar og sendt guldprisen ned. På sektorbasis ses især god interesse efter de cykliske sektorer som finans og råvarer, mens omsætningen dog fortsat er moderat, skriver Sydbank i en kommentar.

Finansmarkedet har deres klart foretrukne i Hillary Clinton, men i sidste uge indhentede Donald Trump noget af hendes forspring i valgkampen, hvilket fik markedet til at ryste af usikkerhed. Vinder Trump valget, kan markedet blive ramt af en større nedtur, vurderes det.

- Ifølge Deutsche Bank vil en Trump-sejr ved valget i morgen sende de europæiske aktiemarkeder ned med 5-10 pct. over de kommende dage, mens en sejr til Hillary Clinton ventes at give stigninger på 5 pct., skriver Sydbank.

Mandag ved 13-tiden ligger Euro Stoxx 600-indekset 1,4 pct. højere i 333,23, efter at indekset de foregående to uger samlet er faldet 4,5 pct. fra niveauet 344,29. Samtlige 19 industrisektorer ligger mandag højere, hvor mineselskaberne og bankerne dog topper med sektorstigninger på henholdsvis 2,9 og 2,4 pct.

Blandt bankerne fører HSBC an med en stigning på 4,9 pct. efter et stærk regnskab fra banken, som i tredje kvartal øgede sit overskud før skat før engangsposter med 7 pct. til 5,59 mia. dollar. Det var over analytikernes forventninger på 5,29 mia. dollar.

Analytikerne noterer sig endvidere, at HSBC øgede sin kernekapitalprocent mere end ventet, hvilket lover godt for udbyttet til næste år. Blandt de øvrige banker stiger Deutsche Bank og BNP Paribas med henholdsvis 3,6 og 3,3 pct.

Investorerne tager også positivt imod et regnskab fra lavprisflyselskabet Ryanair, som med et nettoresultat for andet kvartal på 912 mio. euro overgik forventningerne på 897 mio. euro og krydrede regnskabstallene med planer om aktietilbagekøb for op til 550 mio. euro. Selskabets aktie stiger 5,3 pct.