Aktier: TDC helt oppe at ringe i eliteindekset

TDC meldte mandag ud, at det skal være dyrere at ringe i mobiltelefon, og det var sød musik i ørerne hos investorerne.

Læs mere
Fold sammen

TDC endte mandag som uovertruffen vinder i C20 Cap-indekset, da en aktie i teleselskabet steg med 6,0 pct. til 35,58 kr.

Samlet fulgte det danske aktiemarkedet de europæiske på en rød dag. C20 Cap faldt samlet med 0,6 pct. til 973,2.

Men trods en rød dag i København løb TDC fra de øvrige aktier i ind- og udland og blev den helt store vinder mandag og endte dagen som den næstmest stigende aktie i det brede europæiske Stoxx 600-indeks kun overgået af det tyske energiselskab RWE AG.


TDC fik ellers fra morgenstunden en markant nedjustering af kursmålet fra Credit Suisse. Det nye kursmål hedder 37 kr., mens det tidligere - afgivet i juli - lød på 52 kr. Anbefalingen er fortsat "neutral". Men det kunne ikke sætte skår i aktien, da teleselskabet har annonceret højere priser til næste år for nye kunder.

Ifølge Johan Kirstein Brammer, der er direktør for TDC's privatforretning, Consumer, bruger de danske mobilkunder mere og mere data, og idet forbedrede netværk kræver investeringer, føler TDC sig nødsaget til at hæve priserne på selskabets billigste abonnementer for alle nye kunder for at kunne drive en sund forretning.


Det er hos de billigste abonnementer hos Yousee, Fullrate, Telmore og TDC, at nye kunder bliver mødt med prisstigninger på 10 kr. om måneden fra dags dato.

Men den stærke konkurrence gør også TDC til en potentiel risikoaktie i den nuværende situation.

- Det kræver, at de andre følger med, for at den kan holde den stigning. Det må tiden vise. Hvis de ikke gør det, bør aktien falde tilbage, sagde Nordeas aktierådgiver, Jesper Bamberger , til Ritzau Finans.


Medvind var der også til smykkeselskabet Pandora, der endte mandagen med et plus på 2,0 pct. til 808,50 kr. Aktien steg på nyheden om, at det fra næste måned også bliver muligt at købe Pandora-producerede Disney-smykker i 13 lande i Asien og stillehavsområdet.

- Vi lancerede det i USA sidste år, hvor det blev rigtig godt modtaget. Og når vi ser på de forbrugsmønstre, der er Asien, så har vi vurderet, at der er et potentiale, lød det fra Kristian Lysgaard, kommunikationschef i Pandora, til Ritzau Finans.

Lanceringen i Asien og stillehavsområdet får ikke Pandora til at justere forventningerne til årets resultater. Smykkekoncernen udtrykker dog en forventning om, at der vil være et stort salgspotentiale i regionen.


Det var de to tunge aktier Novozymes og Danske Bank, der var med til at trække eliteindekset i minus. Novozymes fik det største smæk mandag med et fald på 3,9 pct. til 277,70 kr., mens Danske Bank faldt med 2,6 pct. til 198,60 kr.

Enzymaktien lå hele mandagen i bunden efter et sænket kursmål fra Goldman Sachs til 265 kr. mod tidligere 333 kr. Samtidig sænker Goldmans analytikere deres Novozymes-anbefaling markant til "sælg" fra "køb".

Også aktierne fra A.P. Møller-Mærsk og Vestas endte i bunden, hvor B-aktien hos Mærsk faldt med 2,1 pct. til 11.140 kr., mens mandagen tog pusten ud af Vestas med et fald på 2,7 pct. til 370,70 kr.


Efterårsferien er lig med en tom dansk regnskabskalender - men inden skoleferien gik i gang, kom forsikringsselskabet Tryg med sit regnskab for årets første tre kvartaler i fredags. Det udløste et kurssmæk på 5,9 pct. til 123,70 kr. Men mandag tog forsikringsselskabet revanche og steg med 0,2 pct. til 124 kr.

Blandt sidepapirerne faldt Schouw & Co. med 0,5 pct. til 379,50 kr., efter at datterselskabet Fibertex Nonwovens har købt den tyrkiske virksomhed Ribateks aktiviteter inden for nonwovens, der er materialer bestående af fibre sammensat af kemi eller varme. Fibertex betaler 120 mio. kr. for virksomheden.

Købet får ikke nogen nævneværdig indflydelse på Schouw-gruppens forventninger til 2015. Selskabet oplyser dog, at det i 2016 regner med, at opkøbet øger omsætningen med 50-100 mio. kr.