Aktier: Som ventet grøn start på Wall Street efter jobtal

Trods en skuffende arbejdsmarkedsrapport for september stiger de amerikanske aktier ved åbningen fredag - helt som ventet.

Læs mere
Fold sammen

Selv om rapporten skuffede i forhold til forventningerne, så tages den nemlig som et udtryk for, at den amerikanske økonomi vokser stille og roligt, og det er begrundelsen for markedets reaktion ifølge Bloomberg News.

Der er fortsat en sandsynlighed på 60 pct. for et amerikansk rentehop til december, viser data fra Bloomberg News.

Der er stigninger på omkring 0,1 pct. i de tre ledende indeks efter fem minutters handel. S&P500-indeks stiger 0,1 pct. til 2163-niveauet, Nasdaq stiger 0,04 pct. til 5309-niveauet, og Dow Jones-indekset stiger 0,1 pct. til 18.293-niveauet.

Fordelingen mellem stigninger og fald er stort set ligelig blandt de 30 aktier i Dow Jones-indekset ved åbningen.

Det største fald tegner American Express, der sætter sig 3,8 pct., for, mens den største stigning tilfalder Home Depot, der stiger mere end 2 pct.

Begge uden selskabsspecifikke nyheder. Byggemarkedskæden Home Depot ventes dog at få gavn af orkanen Matthew, da folk har sikret deres huse med typiske varer fra et byggemarked.

Regnskabssæsonen for tredje kvartal begynder i USA i næste uge, når Alcoa leverer tal tirsdag.

Analytikerne venter ifølge Bloomberg News, at overskuddet i de 500 S&P-selskaber falder med samlet 1,5 pct. i kvartalet. Det vil i givet fald være sjette kvartal i træk med faldende overskud.