Aktier: Sidelæns handel med mange på sidelinjen

De amerikanske aktier blev handlet sidelæns tirsdag, hvor investorerne i vid udstrækning valgte blot at se på inden mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping.

Foto: Drew Angerer. Arkivfoto. De amerikanske aktier blev handlet sidelæns tirsdag, hvor investorerne i vid udstrækning valgte blot at se på inden mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping.
Læs mere
Fold sammen

Mødet indledes torsdag og afsluttes fredag, der også er dagen for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, mens de første kvartalsrapporter for første kvartal så småt begynder at indløbe i næste uge.

Samlet sluttede S&P 500-indekset med en lille stigning under 0,1 pct. til 2360,16. Det tunge Dow Jones-indeks øgede knap 0,2 pct. til 20.689,24, mens Nasdaq-papirerne kravlede mindre end 0,1 pct. op til 5898,61.

»Vi sidder på sidelinjen venter på, at kvartalsrapporterne for alvor begynder af tikke ind i næste uge,« siger senioraktieanalytiker Kim Forrest fra Fort Pitt Capital Group i Pittsburgh til Reuters.

Og selv om indtjeningen viser sig rigtig god, er aktierne stadig højt værdisat, hvis ikke præsident Trump kan levere de betydelige skattelettelser til virksomhederne, som markedet har allerede indregnet.

»Den eneste måde, man kan retfærdiggøre prisen kontra indtjeningen er, hvis man antager, at der kommer en reform af selskabsskatten. Men der en afventende holdning indtil fredag med jobrapport og mødet med Kinas Xi. Elefanten i glasbutikken er Washington. Lige nu handler det hele om politik,« siger investeringschef Robert Phipps fra Per Stirling Capital Management i Texas til Reuters.

Onsdag morgen ligger de asiatiske markeder med positiv undertone. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med fald på godt 0,1 pct.

Tirsdagens amerikanske handelsbalance viste, at underskuddet er indsnævret mere end ventet i februar i forhold til måneden før. Alligevel er ubalancen til stadighed stor, og det er vand på præsident Trumps mølle inden mødet med Kinas præsident Xi.

Såvel ordreindgang på varige forbrugsgoder som fabriksordrer lå i den positive ende af forventningerne.

BALANCE I S&P

Fordelingen mellem tabs- og gevinstgivende segmenter i S&P 500-indekset var fem mod seks.

Bedst klare energiaktierne sig efter endnu en stigning i oliepriserne, der trak undergruppen 0,7 pct. op efter et plus i blandt andet Chevron på 0,8 pct.

Ringeste udvikling var i ejendomsselskaberne, der faldt 0,3 pct., mens finansaktierne droppede 0,2 pct. i takt med vigende renter.

Blandt enkeltaktierne blev der lanceret en større spareplan i modeselskabet Ralph Lauren. Det betyder blandt andet et farvel til butikken på Fifth Avenue i New York, da selskabet skal spare 140 mio. dollar. Aktien faldt 4,5 pct.

Flyselskaberne havde det også svært. Delta Airlines lagde en dæmper på forventningerne, og aktien faldt 3,7 pct., hvilket smittede af på kollegerne med fald i blandt andet American Airlines på 2,6 pct.

Flyproducenten Boeing indgik aftale med det iranske flyselskab Iran Aseman Airlines om levering af 30 fly til en samlet værdi af 3 mia. dollar eller 21 mia. kr. Boeing-aktien lukkede med en gevinst på 1,2 pct.