AaB vil opskrive aktieværdi 800 gange

Aalborg Boldspilklub (AaB) ønsker på en kommende ekstraordinær generalforsamling at vedtage en række aktionærtiltag, hvoraf et af dem handler om at opskrive den nominelle værdi per aktie til 200 kr. fra i øjeblikket 0,25 kr.

Aabs Jakub Sylvestr, tv. Aabs Rasmus Würtz (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det oplyser den nordjyske fodboldklub i en meddelelse oven på tirsdagens generalforsamling.

»AaBs aktionærsammensætning er på nuværende tidspunkt kendetegnet ved, at cirka halvdelen af alle aktionærer har så få aktier, at der ved salg af disse ikke vil være penge tilbage efter kurtage og VP-omkostninger.«

»Denne sammensætning er meget uhensigtsmæssig, da disse depoter medfører en årlig udgift for AaB på cirka 280.000 kr. årligt til Fondsbørsen, til sammenligning har alle disse depoter en samlet værdi på cirka 230.000 kr.,« skriver selskabet i meddelelsen.

For at sikre en mere hensigtsmæssig sammensætning vil AaB udover opskrivningen af den nominelle værdi per aktie blandt andet konkretisere overvejelser om opkøb af egne aktier, ligesom der afhængigt af en række forhold vil blive stillet forslag om udlodning af udbytte i niveauet 5-10 mio. kr. på generalforsamlingen i 2018.

Ifølge AaB ventes den forestående ekstraordinære generalforsamling at blive afholdt ultimo juni.