Aktier: Prispresset Eli Lilly falder

Foto: FREDERICK FLORIN.
Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske aktiemarked er tirsdag åbnet med små fald i de store indeks, efter at der før åbningen er kommet en lind strøm af regnskaber fra selskaber som Eli Lilly, Procter & Gamble, United Technologies, Caterpillar og Lockheed Martin.

Efter små ti minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct. lavere i 2147,31 efter en stigning på 0,5 pct. mandag.

ELI LILLY RAMT AF PRISPRES

Aktien i medicinalselskabet Eli Lilly har startet dagen med et fald på 2,4 pct. efter et regnskab for tredje kvartal, der bød på et resultat i underkanten af forventningerne.

Salget af Eli Lillys hurtigtvirkende insulin Humalog, der konkurrerer med Novos tilsvarende insulin, Novolog, skuffer analytikerne markant og er ifølge Lilly selv især ramt af lavere priser på det amerikanske marked.

På de overordnede linjer leverede Eli Lilly en justeret indtjening per aktie på 0,88 dollar i tredje kvartal, hvilket var en bid under analytikerforventningen om et resultat på 0,96 dollar ifølge Bloomberg News.

PAMPERS-EJER STIGER

Investorerne er mere positive på kvartalsregnskabet fra forbrugsvaregiganten Procter & Gamble, der står bag mærker som Pampers, Ariel og Gillette.

Overskuddet per aktie er opgjort til 1,03 dollar, hvilket er noget over analytikernes forventninger på 98 cent ifølge et estimat fra Bloomberg News. P&G's aktie stiger fra start 2,9 pct.

Hos United Technologies er det også gået bedre end ventet i tredje kvartal, hvilket får aktien til at stige 1,4 pct.

FLYPRODUCENT NEDJUSTERER

Amerikanske Lockheed Martin, der blandt andet står bag produktionen af de meget omtalte F35-fly, nedjusterer i sit regnskab for tredje kvartal forventningerne til hele året. Alligevel stiger aktien 3,7 pct.

Stigningen hænger muligvis sammen med, at Lockheed Martin, der er i færd med at skille nogle af sine aktiviteter fra, leverede rigtig flot i tredje kvartal, når man kigger på de fortsættende aktiviteter.

Bilgiganten General Motors har også leveret tal - og ganske pæne af slagsen. Aktien falder fra start imidlertid 1,2 pct.

Den amerikanske gigant inden for entreprenørmaskiner, Caterpillar, venter nu et overskud per aktie på 3,25 dollar opgjort eksklusive restruktureringsomkostninger mod tidligere ventet 3,55 dollar.

Det meddelte det i sit regnskab for tredje kvartal, der ellers var bedre målt på indtjeningen.

Aktien stiger i den indledende handel 1,3 pct.