Aktier: Pandora og Vestas tager teten

På trods af, at selv den mest optimistiske investor nok efterhånden har afskrevet chancen for en hvid jul, så ser det alligevel ud til, at det gode humør på aktiemarkederne fortsætter mandag.

På trods af, at selv den mest optimistiske investor nok efterhånden har afskrevet chancen for en hvid jul, så ser det alligevel ud til, at det gode humør på aktiemarkederne fortsætter mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: John Parra

Det danske C20 Cap-indeks ligger til et plus på 0,2 pct. i indeks 673,93 fra morgenstunden, og dermed ser det ud til, at rekordrækken vil fortsætte mandag. Fredag bød på en stigning på 1,4 pct. og en rekord, og C20 Cap steg mere end 1 pct. både onsdag, torsdag og fredag.

Pandora er kommet i fokus mandag morgen, da den amerikanske storbank Goldman Sachs har hævet sit kursmål for aktien til 360,5 kr. fra 267,7. Anbefalingen hedder dog stadig "neutral", selvom kurspotentialet i forhold til fredagens lukkekurs er på godt 20 pct. Pandora-aktien har lagt sig i spidsen for C20 Cap med et plus på 1,3 pct.

Derudover har Vestas fortsat sidste uges stærke ordremomentum og offentliggjort en ny stor ordre mandag morgen. Denne gang skal vindmølleselskabet levere 117 MW til Jordan i form af 38 V112-møller, og Sydbanks analytikere spår, at der er mere på vej.

- Vi udelukker stadig ikke, at der er flere ordrer på vej fra USA, og derfor opjusterer vi vores forventninger til årets ordreindgang til 5600 MW mod tidligere 5300 MW - med størst sandsynlighed for positive overraskelser, skrev banken fredag. Vestas underskrev ordrer for 670 MW i sidste uge. Aktien stiger 1,2 pct. til 158,4 kr. i den tidlige handel mandag.

I den kedelige ende af C20-indekset ligger Tryg med et fald på 0,3 pct. i 517,5 kr., mens Novozymes ligeledes dykker 0,3 pct. til 229,8 kr.

Genmab træder mandag ind i C20 Cap efter tre år uden for det fine selskab. Biotekselskabet var senest medlem af det danske eliteindeks i perioden 2007 til 2010, og har snuppet Lundbecks plads blandt de danske sværvægtere.

Aktien, der har haft et meget stærkt 2013, er mandag også i fokus af andre årsager. Aktieugebrevet skriver nemlig, at Genmab kan blive straffet særdeles hårdt, hvis Genmabs data fra studier af Arzerra til behandling mod aggressivt lymfom skuffer. Aktieugebrevet anbefaler et salg af aktien med et kursmål på 135 kr. Genmab-aktien falder 0,4 pct. fra morgenstunden til 221,8 kr.

Mandag offentliggøres desuden en række amerikanske nøgletal, herunder University of Michigans tillidsindeks og Federal Reserves foretrukne inflationsmål, kerneinflationen, der også kan bidrage til billedet af en amerikansk økonomi i bedring. Sydbanks analytikere tror dog ikke, at tallene vil flytte det store, medmindre de byder på meget store ændringer.