Vestas bekræfter offshore-ordre på 50 MW til England

Vestas har bekræftet en endelig offshore-ordre på 50 megawatt (MW) til England, fremgår det af fondsbørsmeddelelse torsdag eftermiddag.

Foto: Henning Bagger

- Vestas har indgået en fast og ubetinget ordre på 15 stk. V112-3.3 MW offshore-møller til udvidelsen af Kentish Flats-vindmølleparken ud for den britiske kyst, skriver Vestas i meddelelsen.

Kontrakten kommer til at omfatte levering, installation og idriftsættelse af vindmøllerne samt en femårig service- og vedligeholdelsesaftale. Serviceaftalen, AOM 5000, er den dyreste af slagsen fra Vestas. Kunden er svenske Vattenfall.

Leveringen af vindmøllerne vil finde sted i andet kvartal 2015, og projektet ventes idriftsat i tredje kvartal samme år.

Torsdagens ordrebekræftelse kommer, efter at Vestas i starten af november kommenterede på rygter om en eventuel ordre på 49,5 MW i det sydøstlige England.

Rygterne dengang kom af, at Vattenfall meddelte, at det fortsætter arbejdet med at udvide Kentish Flats-vindfarmen ud for kysten i det sydøstlige England, og at selskabet havde besluttet at ville opsætte nye møller med en samlet kapacitet på 49,5 MW.

/ritzau/FINANS