Aktier: Novo tager føringen i uændret C20

Novo Nordisk stryger til tops ved det danske markeds åbning fredag morgen med en stigning på 1 pct. til 382,90 kr. Tidligere på dagen har Nordea løftet kursmålet for selskabets aktie til 505 kr. fra 493 kr. Banken fastholder anbefalingen "køb".

Stigningen kommer, efter at medicinalselskabet torsdag afholdt kapitalmarkedsdag i selskabets domicil i Bagsværd, og her fastholdt selskabets administrerende direktør ambitionen om en vækst i selskabets diabetesforretning på omkring 10 pct.

Samlet set er det danske aktiemarked kommet næsten uændret fra start med et marginalt fald på 0,1 pct. til 1028,45 for C20 Cap-indekset.

Med i toppen af eliteindekset er også Carlsberg og Genmab. Carlsberg fortsætter dermed torsdagens stigning, hvor rygter i markedet om, at der vil blive lempet på sanktionerne i det russiske marked satte aktien i fokus. Tidligere på dagen har den schweiziske storbank UBS løftet sit kursmål for Carlsberg til 610 kr. fra 520 kr., mens anbefalingen "neutral" er fastholdt.

Fredag stiger Carlsbergs B-aktie 0,3 pct. til 610,50 kr. Genmab stiger kort inde i dagens handel 0,2 pct. til 842,00 kr. - drevet videre af mandagens amerikanske godkendelse af Daratumumab.

Uden for C20 Cap-indekset er stenuldsproducenten Rockwool fredag morgen kommet med regnskab for tredje kvartal. Det viste en toplinje, som skuffede, men en bundlinje, der overgik analytikernes forventninger. Omsætningen endte på 571,6 mio. euro, mens driftsresultatet (EBIT) landede på 31,9 mio. euro.

Det var henholdsvis dårligere og bedre end ventet blandt analytikerne, der på forhånd havde sigtet efter en omsætning på 579,9 mio. euro samt et EBIT-resultat på 29,2 mio. euro ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

På bundlinjen leverede Rockwool et resultat før og efter skat på henholdsvis 31,6 og 19 mio. euro mod analytikernes forventninger om et overskud på 27,3 mio. euro før skat og 19,2 mio. euro efter skat.

I tredje kvartal 2014 realiserede Rockwool en omsætning på 580,9 mio. euro og et nettoresultat på 35,3 mio. euro.

Selskabets topchef, Jens Birgersson, erkender, at selskabet fortsat står overfor udfordringer på kernemarkederne.

- Det er opmuntrende at se de første tegn på forbedret lønsomhed i vores driftsmargin i tredje kvartal. Dette er vigtigt, når vores kernemarkeder i Vesteuropa fortsætter med at vise et blandet billede. Her viser vores mindre markeder fremskridt, mens det på vores vigtigste markeder, Tyskland og Frankrig, går mere trægt, siger Jens Birgersson i regnskabet og tilføjer:

- I Nordamerika ser vi stadig stor vækst, og jeg er i særdeleshed glad for at fortsætte vores investeringer i en ny nordamerikansk fabrik, der skal støtte vores succesfulde ekspansionsstrategi. Dette vil være et vigtigt element for fortsat profitabel vækst.

Investorerne tager fredag ikke godt imod nyhederne fra koncernen og handler B-aktien 2 pct. ned til 1063 kr.

Ligeledes uden for eliteindekset er der fredag mere belønning til DFDS. Rederiet leverede torsdag et pænt regnskab for tredje kvartal og opjusterede i samme omgang forventningerne til regnskabsåret.

- Vi synes egentlig, at den belønning, aktien fik, var alt for lidt i forhold til, hvor godt regnskabet var. DFDS hævede forventningerne til 2015 i går, men selskabet hævede dem faktisk så meget, at de nye forventninger til 2015 var så høje, at de ramte konsensusestimatet for 2016, siger chefaktiespecialist hos Nordea Michael Borre til Ritzau Finans.

Fredag morgen har Nordea løftet kursmålet for aktien til 300 kr. fra 260 kr. Banken fastholder anbefalingen "køb".

DFDS-aktien stiger fredag knap 2 pct. til 265 kr.

Senere på dagen leverer byggevaregrossisten Brdr. A&O Johansen regnskab for tredje kvartal. Koncernen venter i indeværende regnskabsår et resultat før skat på cirka 115 mio. kr.

Investorerne ser ud til at afvente regnskabets resultater. Fredag morgen ligger aktien uændret i 1845 kr.