Aktier: Mærsk lægger til - mens Novo falder

De to sværvægtere i C20 Cap, Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk, hiver mandag morgen i hver sin retning i eliteindekset. Og umiddelbart er det Mærsk, der vinder.

De to sværvægtere i C20 Cap, Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk, hiver mandag morgen i hver sin retning i eliteindekset. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

B-aktien i Mærsk lægger 1,5 pct. til kursen, der lyder på 10.310 kr. mandag morgen, mens Novo Nordisk må se aktien glide med 0,8 pct. til 302,50 kr.

Samlet stiger C20 Cap med 0,3 pct. til 1045,4.

NOVO MISSER GODKENDELSE

Novo Nordisk fortætter dermed den røde stime, der i sidste uge tog til, da topchef Lars Rebien Sørensens afgang ved udgangen af året blev kendt. Det fik aktien til at falde med over 2,5 pct. på to dage - og faldet fortsætter mandag morgen, efter at medicinalkæmpen sent fredag kunne meddele, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har forlænget registreringsprocessen af selskabets produkt Ideglira på det amerikanske marked. Nu ventes der en tilbagemelding i december.

Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, er dog ikke i tvivl om, at produktet vil blive lanceret på markedet på trods af udsættelsen.

- Hvis Novo får godkendt produktet i december måned, så ligger der vel en lancering i starten af 2017. Det er vigtigt for Novo Nordisk, at det bliver godkendt, fordi det er et godt produkt, som mange diabetikere vil have glæde af, og så er det et led for virksomheden i forhold til at vokse de kommende år. Det er et af de midler, der skal bidrage til det - og især på det amerikanske marked, siger Søren Løntoft Hansen.

A.P. Møller-Mærsk er fortsat i fokus, mens markedet venter på, at koncernen kommer med den efterhånden længe ventede strategiplan, som bredes ud inden udgangen af september. Inden da har koncernen har fået løftet anbefalingen af Nordea til "køb" fra "hold", mens kursmålet er hævet til 12.500 kr. fra 9600 kr., viser data fra Bloomberg.

MASSER AF KURSMÅLSÆNDRINGER

Men i toppen af eliteindekset ligger FLSmidth og ISS, der stiger med henholdsvis 1,0 pct. til 256 kr. og 0,8 pct. til 274,50 kr. FLSmidth har fået løftet kursmålet. Det er analytikerne i finanshuset JPMorgan, der har lagt 35 kr. på kursmålet, så det nu lyder på 265 kr.

Anbefalingen "neutral" bliver gentaget ifølge data fra Bloomberg. Og ISS har fået smidt en tier på kursmålet af Barclays til 290 kr., mens anbefalingen stadig er "overvægt" ifølge Reuters.

Også storbanken Nordea, der stiger med 0,5 pct. til 66,55 kr., har medvind, efter at det nu er kommet frem, at banken formentlig ikke vil hæve sine bidragssatser, på trods af at kapitalkravene til realkreditten ser ud til at blive strammet yderligere. Det siger Peter Lybecker, der er administrerende direktør for Nordea Bank Danmark, til Berlingske.

Med i bunden ligger medicoselskabet Coloplast, der falder med 0,3 pct. til 510 kr. Selskabet har fået sænket kursmålet af Goldman Sachs til 495 kr. fra 510 kr., mens anbefalingen "neutral" bliver gentaget ifølge data fra Bloomberg.

GN Store Nord lægger 0,3 pct. til kursen, der lyder på 148 kr. Selskabet er ligeledes blevet kigget i kortene af Goldman Sachs, der hæver kursmålet med 4 kr. til 156 kr. Anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af data fra Bloomberg.

Og så meddelte Mols-Linien lørdag, at kapitalfonden Polaris og investeringsselskabet Lind Invest er nået til enighed om en tvangsindløsning af de tilbageværende aktier og at købe småaktionærerne ud af rederiet til 60 kr. per aktie. Aktien stiger med 2,5 pct. til 61 kr.