Aktier: Lundbeck i toppen i stor regnskabsuge

Foto: Torkil Adsersen. Lundbeck i toppen i stor regnskabsuge (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013)
Læs mere
Fold sammen

Lundbeck er i hopla mandag middag og lægger afstand til de øvrige aktier i eliteindekset. Medicinalaktien, der kommer med regnskab på onsdag for andet kvartal 2017, stiger med 1,7 pct. til 387,50 kr.

»Generelt er markedet en smule afventende. Der kommer en stribe regnskaber i denne uge, og det kan være positive forventninger til Lundbecks resultater i andet kvartal, der får aktien til at stige,« siger Kim Sejdelin Christensen, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Ifølge Ritzau Estimates venter analytikerne, at overskuddet hos Lundbeck vil stige til 576 mio. kr. i andet kvartal mod 232 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Samlet ligger C20 Cap til et plus på 0,2 pct. til 1173,81 mandag middag.

PANDORA I FALD

Med i bunden af indekset ligger Pandora, der kommer med regnskab for andet kvartal tirsdag morgen.

»Pandora siver lidt i dag efter en god uge i sidste uge. I morgen venter investorerne at få dybere indsigt i, hvordan det går på selskabets markeder og især hovedmarkederne USA og Storbritannien,« siger Kim Sejdelin Christensen.

Ud over Pandora og Lundbeck kommer der i løbet af ugen regnskaber fra FLSmidth, Genmab, Novo Nordisk, Dong Energy, TDC og Novozymes.

Sidstnævnte, der kommer med regnskab på fredag, stiger 1,0 pct. til 294,60 kr., uden at der er kommet specifikke nyheder frem om selskabet. Enzymgiganten ligger med i toppen i middagshandlen.

I bunden af eliteindekset ligger Nordea, der har fået skåret anbefalingen af den amerikanske investeringskæmpe Goldman Sachs til "neutral" fra tidligere "hold".

Nordea-aktien falder med 0,8 pct. til 80,20 kr. Goldman Sachs har samtidig nedjusteret kursmålet for aktien i den nordiske bankkoncern til 93,02 kr. fra 105,18 kr., viser data fra Bloomberg News.

»Vi sænker Nordea fra "køb" til "neutral", idet den svagere end ventede præstation i de seneste resultater samt ændringen i omkostningsprognosen på kort sigt har øget usikkerheden,« skriver Goldman Sachs om ændringen i sin analyse.

BRAND SLUKKER IKKE VESTAS-STIGNING

Vestas stiger i middagshandlen med 0,6 pct. til 604 kr. efter en møllebrand i fredags. Det var MHI Vestas' V164-mølle ved testcentret i Østerild i Thy, der fredag aften og natten til lørdag stod i brand. Ifølge branchemediet Energiwatch har møllen en kapacitet på 9,5 megawatt.

»Vestas er ikke synderligt tynget af branden, og vi venter nu på en forklaring på årsagen fra selskabet. Det kan gå begge veje - det er jo en stresstest, de kører, så der kan være mange forklaringer,« siger Kim Sejdelin Christensen.

»Møllen skulle være et forspring til Siemens' mølle på 8 megawatt, og det vides ikke endnu, hvad branden kommer til at betyde. Men der kan være en spiselig forklaring,« vurderer Jyske Banks senioraktierådgiver.

DSV I REKORD - IGEN

DSV-aktien stiger med 0,4 pct. til 445,70 kr. mandag middag, og stimen af lukkerekorder fortsætter. Inden børsens åbning sænkede Nykredit sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", men kursmålet blev samtidig løftet til 448 kr. fra 433 kr.

DSV-aktien sluttede fredag 3 pct. højere i rekordkursen 443,80 kr. og er steget lige under 7 pct. siden kvartalsregnskabet.

Royal Bank of Canada har samtidig hævet sit kursmål til 485 kr. fra 440 kr. Banken fastholder anbefalingen "outperform".

Transportkoncernen fremviste onsdag en øget indtjening og en opjustering af forventningerne til 2017. En stribe andre finanshuse har siden også hævet deres kursmål for aktien.

Brøndby IF slog søndag FCK, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, med 1-0. Til sidst i opgøret måtte kampen afbrydes i 20 minutter, da der opstod alvorlige sammenstød mellem tilskuere i FCKs fanafsnit og sikkerhedsfolk. Brøndby-aktien stiger 7,2 pct. til 0,82 kr., mens Parken-aktien falder med 0,5 pct. til 91,50 kr.