Aktier: Banker og DSV kan tage fokus i positivt marked

Der kan igen komme fokus på DSV-aktien, som atter har været genstand for analytikerændringer på baggrund af selskabets regnskab i sidste uge. Og samtidig kan Goldman Sachs' ændringer af synet på Nordea- og Danske Bank-aktierne give opmærksomhed.

Banker og DSV kan tage fokus i positivt marked Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Alt imens ser det ud til, at eliteindekset C20 Cap kan begynde ugen med et lille plus.

De asiatiske aktiemarkeder avancerer mandag morgen med udgangspunkt i fredagens stigninger på Wall Street. Fra morgenstunden er der også en smule fremgang til de amerikanske aktiefutures, der ligger med stigninger på omkring 0,2 pct. Også den tyske DAX-future peger en smule op - om end mere begrænset.

»Vi har en forholdsvis stille dag foran os på nøgletalsfronten, og den positive stemning i Fjernøsten vil formentlig betyde, at vi vil se grønne tal i Europa fra morgenstunden, når børserne åbner,« skriver Morten Hessner, seniorstrateg i Nordea, i en kommentar.

Fredag endte C20 Cap med et løft på 0,9 pct. til 1171,47.

DSV er fortsat i søgelyset efter sit regnskab onsdag i sidste uge. Inden åbning har Nykredit sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", men kursmålet bliver samtidig løftet til 448 kr. fra 433 kr.

DSV-aktien sluttede fredag 3 pct. højere i rekordkursen 443,80 kr. og er steget lige under 7 pct. siden kvartalsregnskabet.

Royal Bank of Canada har samtidig hævet sit kursmål til 485 kr. fra 440 kr. Banken fastholder anbefalingen "outperform".

Transportkoncernen fremviste onsdag en øget indtjening og en opjustering af forventningerne til 2017. En stribe andre finanshuse har siden også hævet deres kursmål for aktien.

NORDEA SÆNKET TIL NEUTRAL

Nordea, der fredag steg 2,0 pct. til 80,85 kr., har fået sænket sin anbefaling af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Banken nedjusterer samtidig kursmålet for Nordea til 93,02 kr. fra 105,18 kr. , viser data fra Bloomberg News.

»Vi sænker Nordea fra »køb« til »neutral«, idet den svagere end ventede præstation i de seneste resultater samt ændringen i omkostningsprognosen på kort sigt har øget usikkerheden,« skriver Goldman Sachs om ændringen i sin analyse.

Danske Bank har omvendt fået hævet sit kursmål af Goldman Sachs til 286 kr. fra 279 kr., mens investeringsbanken fastholder anbefalingen "hold".

Danske-aktien steg 0,8 pct. til 255 kr. fredag.

Vestas kan komme i modvind, da MHI Vestas' V164-mølle ved testcentret i Østerild i Thy fredag aften og natten til lørdag stod i brand. Det er uvist, hvordan branden opstod, men hændelsen er alt andet lige ikke positiv for det dansk-japanske joint venture MHI Vestas, siger analysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

»Jeg vil sammenfatte det ved at sige, at vi enten har at gøre med en alvorlig stresstest, fordi det er det, møllerne bliver udsat for, når de står deroppe i perioder. Eller også har vi at gøre med et alvorligt problem. Hvilken af delene, der er tale om, ved vi ikke endnu,« siger Jacob Pedersen.

Vestas-aktien steg 2,0 pct. til 600,50 kr. fredag.

Novo Nordisk kan notere sig, at den franske rival Sanofi er hårdt presset i USA og kan starte en priskrig på insulin, skriver Berlingske Business. Det kan tvinge Novo Nordisk til også at sætte prisen ned, skriver avisen.

Medicinalaktien faldt fredag 0,4 pct. til 266,2 kr.

Brøndby slog søndag FCK, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, med 1-0. Til sidst i opgøret måtte kampen afbrydes i 20 minutter, da der opstod alvorlige sammenstød mellem tilskuere i FC Københavns fanafsnit og sikkerhedsfolk.

Brøndby-aktien faldt fredag 4,4 pct. til 0,77 kr., mens Parken-aktien steg 1,7 pct. til 92 kr.