Aktier: Nordea tager C20-bunden i stort set fladt marked

En sænket anbefaling placerer Nordea som den mest faldende danske eliteaktie i den tidlige handel mandag. Det er den amerikanske investeringskæmpe Goldman Sachs, der har været ude at ændre anbefalingen til »neutral« fra tidligere »hold«.

Nordea tager C20-bunden i stort set fladt marked Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Samtidig falder de danske eliteaktier ganske spinkelt efter få minutters handel, da C20 Cap ligger 0,03 pct. lavere i 1171,12.

Nordea-aktien lægger ud med et fald på 0,7 pct. til 80,25 kr. Goldman Sachs nedjusterer samtidig kursmålet for Nordea til 93,02 kr. fra 105,18 kr., viser data fra Bloomberg News.

»Vi sænker Nordea fra »køb« til »neutral«, idet den svagere end ventede præstation i de seneste resultater samt ændringen i omkostningsprognosen på kort sigt har øget usikkerheden,« skriver Goldman Sachs om ændringen i sin analyse.

Danske Bank har omvendt fået hævet sit kursmål af Goldman Sachs til 286 kr. fra 279 kr., mens investeringsbanken fastholder anbefalingen "hold".

Danske-aktien stiger 0,2 pct. til 255,50 kr.

DSV-aktien falder 0,3 pct. til 442,70 kr. i den tidlige handel, og en stime af lukkerekorder kan dermed blive brudt, hvis faldet holder hjem. Inden åbning har Nykredit sænket sin anbefaling af aktien til »hold« fra »køb«, men kursmålet bliver samtidig løftet til 448 kr. fra 433 kr.

DSV-aktien sluttede fredag 3 pct. højere i rekordkursen 443,80 kr. og er steget lige under 7 pct. siden kvartalsregnskabet.

Royal Bank of Canada har samtidig hævet sit kursmål til 485 kr. fra 440 kr. Banken fastholder anbefalingen "outperform".

Transportkoncernen fremviste onsdag en øget indtjening og en opjustering af forventningerne til 2017. En stribe andre finanshuse har siden også hævet deres kursmål for aktien.

Novozymes stiger 1,0 pct. til 294,70 kr., uden at der er kommet specifikke nyheder frem om selskabet.

VESTAS-MØLLE I BRAND

MHI Vestas' V164-mølle ved testcentret i Østerild i Thy fredag aften og natten til lørdag stod i brand. Det er uvist, hvordan branden opstod, men hændelsen er alt andet lige ikke positiv for det dansk-japanske joint venture, siger analysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

»Jeg vil sammenfatte det ved at sige, at vi enten har at gøre med en alvorlig stresstest, fordi det er det, møllerne bliver udsat for, når de står deroppe i perioder. Eller også har vi at gøre med et alvorligt problem. Hvilken af delene, der er tale om, ved vi ikke endnu,« siger Jacob Pedersen.

Vestas-aktien stiger 0,2 pct. til 601,50 kr.

Novo Nordisk kan notere sig, at den franske rival Sanofi er hårdt presset i USA og kan starte en priskrig på insulin, skriver Berlingske Business. Det kan tvinge Novo Nordisk til også at sætte prisen ned, skriver avisen.

Medicinalaktien falder 0,2 pct. til 265,70 kr.

Brøndby slog søndag FCK, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, med 1-0. Til sidst i opgøret måtte kampen afbrydes i 20 minutter, da der opstod alvorlige sammenstød mellem tilskuere i FC Københavns fanafsnit og sikkerhedsfolk.

Brøndby-aktien stiger 5,2 pct. til 0,81 kr., mens Parken-aktien ligger uændret i 92 kr.