Aktier: Lufthansa flyver på fastholdte forventninger

Tyske Lufthansa har luft under aktievingerne tirsdag middag. Aktien stiger med 7,1 pct. og ligger dermed i toppen af det brede europæiske Stoxx 600-indeks, der samlet ligger uændret i forhold til mandag.

Tyske Lufthansa har luft under aktievingerne tirsdag middag. Aktien stiger med 7,1 pct. og ligger dermed i toppen af det brede europæiske Stoxx 600-indeks, der samlet ligger uændret i forhold til mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOF STACHE

Lufthansa fastholdt i sit regnskab tirsdag forventningerne til hele 2018 via besparelser og højere billetpriser, da andet kvartal var påvirket negativt af strejker og dårligt vejr.

Det ordinære driftsoverskud faldt 3,4 pct. til 982 mio. euro i kvartalet, hvor øgede udgifter til brændstof samt integrationen af Air Berlin i selskabet også påvirkede negativt.

Der er gang i regnskabssæsonen i Europa, og også Novo Nordisks franske konkurrent Sanofi har i den forbindelse valgt at oppræcisere forventningerne til hele året grundet en bedre indtjening end ventet i andet kvartal.

Derimod var omsætningen et stykke fra forventningerne, viser estimater fra Bloomberg News.

Sanofi kom ud af andet kvartal med et resultat per aktie på 1,25 euro mod ventet 1,20 euro. Omsætningen udgjorde 8,18 mia. euro mod estimeret 8,36 mia. euro ifølge Bloomberg News.

Aktien falder 0,4 pct. ved middagstid.

Tilbage på den tyske børs, der tirsdag middag ligger uændret, er Heidelbergcement, der er blandt verdens førende cementproducenter, også kommet med regnskab.

Koncernen skuffede en smule med indtjeningen i andet kvartal, hvor toplinjen til gengæld overraskede positivt.

For 2018 venter cementproducenten, der er blandt FLSmidths kunder, stadig volumenvækst, mens omsætningen og indtjeningen kun ses stige moderat opgjort før valutaeffekter. Aktien stiger midt på dagen med 0,9 pct.

Den schweiziske formueforvalter GAM Holding ligger helt i bunden af Stoxx 600 med et fald på 20 pct. Faldet kommer, efter at selskabet har suspenderet en investeringsdirektør i kølvandet på en intern undersøgelse, der viste en uansvarlig risikostyring.

Den nu suspenderede direktør forvaltede 11 mia. schweizerfranc.