Aktier kl. 12.45: Sivende tendens

 

Det toneangivende danske C20 indeks oplevede mandag over middag en sivende tendens, efter at en negativ åbning var blev vekslet med et svagt plus. C20 indekset lå kort forbi middag marginale 0,1 pct. lavere i 442,33 Tendensen var modsat rettet viser de toneangivende europæiske fondsbørser, der forholdt sig roligt i en positiv stemning. De danske investorer kan hverken finde inspiration i regnskabsaflæggelser eller interessante nøgletal. Bang & Olufsen fik positive udmeldinger fra Jyske Bank.

 

Bang & Olufsen aflægger onsdag halvårsregnskab, og op til offentliggørelsen fastholder Jyske Bank sin "køb"-anbefaling af B&O-aktien. Trods usikkerhed om styrken af regnskabet, beregner Jyske Bank et estimat, der ligger over B&Os tidligere udmeldinger.

 

- B&O's aktuelle forventninger til helåret lyder på en omsætning på 4,56 - 4,65 mia. kr. og et resultat før skat på 460-500 mio. kr. Vores tilsvarende estimater er hhv. 4,67 mia. kr. og 525 mio. kr., sagde analytiker Rune Møller til RB-Børsen. Analytikeren vurderede samtidig, at B&O formentlig først i regnskabsmeddelelsen for tredjekvartal vil opjustere sin helårsprognose. B&O lå 2,1 pct. højere i kurs 738.

 

FLSmidth lå 1,3 pct. lavere i kurs 350,5. FLSmidth & Co vil i højere grad stå for selve driften af kundernes cementfabrikker og mineralanlæg. Det sker for at sprede risikoen i koncernens aktiviteter, oplyste administrerende direktør i FLSmidth, Jørgen Huno Rasmussen, til RB-Børsen.

 

- Vi vil gerne indgå langsigtede aftaler, hvor vi står for udvalgte dele af den daglige drift og vedligehold. Det er et af de elementer, vi vil bruge til at fremme eftermarkedet og dermed gøre os mindre afhængige af projektanlæg, sagde Jørgen Huno Rasmussen.

 

Der kom mandag middag lidt positivt nyt til A.P. Møller - Mærsk investorerne. Rederiet Norfolkline, der er en del af APM, har bidraget til en vækstrekord Dunkirk havnen i det nordlige Frankrig. En vækst i fragten på 25 pct. for Norfolkline gjorde sidste år til det travleste i Dunkirks historie, skrev shippingavisen Lloyd's List. Samtidig fik APM divisionen, Maersk Contractors, rosende ord med på vejen af Danske Equities, der kaldte overskudsvæksten i Maersk Contractors for "imponerende". APM lå 0,8 pct. højere i kurs 52.600.

 

Det danske biotekselskab Neurosearch er godt på vej til at indgå nye partneraftaler. Det vurderer investeringsbanken Gudme Raaschou, der har udpeget Neurosearch som en af årets bedste investeringer på det danske aktiemarked i 2007. Neurosearch har oplevet en massiv kursvækst over den seneste tid, og mandag blev der lagt lidt oveni, da Neurosearch lå 3,8 pct. højere i kurs 333,5.

 

SAS oplevede en massiv medvind på fondsbørsen. SAS offentliggør tirsdag trafiktal for december. Senere i dag er Air France-KLM aktuel med trafiktal. SAS var højtflyvende med en stigning på 3,9 pct. til kurs 106.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )