Aktier: JPMorgan sender FLSmidth til tops

FLSmidth tager teten på det danske aktiemarked mandag efter en positiv anbefaling fra den amerikanske storbank JPMorgan. Fremgangen sker i et aktiemarked, der er præget af stigninger på langt hovedparten af de europæiske børser.

Foto: Nils Meilvang. Arkivfoto: Smidth Hovedsædet på Vigerslev Alle i Valby
Læs mere
Fold sammen

Investorerne sunder sig fortsat oven på det amerikanske præsidentvalg, og reaktionen på fire år med Donald Trump er mandag morgen blandet på globale aktiemarkeder.

C20 Cap-indekset, der faldt med sammenlagt 1,7 pct. i sidste uge, er åbnet 0,9 pct. højere i 948,95.

FLSmidth ligger forrest i C20-feltet med en stigning på 5,6 pct. til 292,40 kr. Den amerikanske storbank JPMorgan har løftet anbefalingen af FLSmidth til overvægt fra neutral, mens kursmålet er blevet løftet til 315 kr. fra 260 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

En af sidste uges store tabere - Vestas - retter sig 1,2 pct. til 437,80 kr. oven på et kursfald på 13 pct. i sidste uge. Den britiske storbank Barclays har sænket sit kursmål for Vestas, men til 530 kr. fra tidligere 590 kr. Anbefalingen er uændret "overvægt".

Blandt morgenens vindere er også bankerne. Jyske Bank stiger med 1,2 pct. til 311 kr., og Danske Bank ligger også 1,2 pct. højere i 208,10 kr. Obligationsrenterne er steget væsentligt efter det amerikanske præsidentvalg, og det vil gøre det nemmere for bankerne at tjene penge.

Fra børshusene er der også kommet en justering af ALK-Abelló, der har fået sænket sit kursmål til 953 kr. fra 1003 kr. af Handelsbanken. Anbefalingen er fortsat "reducer." ALK-aktien stiger 0,4 pct. til 925 kr.

Bang & Olufsens partner inden for bilradioer, Harman International Industies, overtages nu af elektronikgiganten Samsung, der køber det amerikanske selskab for 8 mia. dollar.

Bang & Olufsen har solgt sine aktiviteter inden for bilradioer til Harman og modtager licensindtægter i forbindelse med salget af B&O's lydsystemer til biler.

Aktien i B&O stiger 0,7 pct. til 76 kr. mandag morgen.

En af mandag morgens største stigninger tilfalder Bioporto, der ligger 5,5 pct. højere i 1,74 kr. Selskabet missede tidligere på året en vigtig godkendelse af selskabets største satsning på det amerikanske marked - en test til brug for nyrepatienter - og har derfor været nødsaget til at skaffe nye penge for at få styr på fremtiden.

Bioporto har derfor udbudt 12,9 mio. nye aktier, hvilket skal give 21,8 mio. kr. i pengekassen.

Tegningskursen er 1,69 kr., svarende til aktiens gennemsnitskurs de seneste fem børsdage.