Aktier: H&M fik kursstryg på ny dag med tilbagegang

Den svenske tøjkoncern H&M havde en grum fredag på børsen, hvor selskabets salgstal for fjerde kvartal - og planer om butikslukninger - blev taget særdeles dårligt imod af investorerne.

Foto: RITCHIE B. TONGO

Aktien sluttede som klar bundskraber i det europæiske Stoxx 600-indeks, der faldt 0,2 pct. og dermed dykkede for tredje dag i træk.

Børserne i Europa var til dels ramt af profithjemtagning, da usikre politiske vinde i både Europa og USA får flere til at placere pengene i mere sikre investeringer.

H&M viste et overraskende fald i omsætningen i fjerde kvartal af den globale modekoncerns regnskabsår. Salget faldt 4 pct. til 50,4 mia. svenske kr. Der var ellers ventet 53,9 mia. svenske kr. af analytikerne ifølge Bloomberg News. Selskabet skal også lukke flere butikker.

Det sendte H&M-aktien ned med 13 pct.

Også svenske Skanska var med i bunden af Stoxx 600. Entreprenørvirksomheden faldt 5,1 pct., efter at analytikerne hos Bank of America - Merrill Lynch har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "underperform" mod tidligere "neutral", fremgik det af et morgenbrev fra banken ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Som kødet i en rød svensk sandwich lå Ryanair, som er truet af mulige strejker. Topchef Michael O'Leary varsler godt nok, at selskabet overvejer at anerkende piloternes fagforeninger, hvilket vil være et nyt skridt for lavprisselskabet. Alligevel fik truslerne Ryanair-aktien til at falde 8,5 pct. på børsen i Dublin.

/ritzau/FINANS