H&M og IKEA vil lave tøj af træ

To af Sveriges største selskaber er i al stilfærdighed gået sammen og har startet firmaet Treetotextile. Målet er at lave tøj af træmasse.

To af Sveriges største selskaber er i al stilfærdighed gået sammen og har startet firmaet Treetotextile. Målet er at lave tøj af træmasse. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW GOMBERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to velkendte kæder startede i al hemmelighed firmaet Treetotextile for tre år siden, skriver det svenske Dagens Industri.

Målet med firmaet er at producere tekstilfibre af træmasse eller cellulose, som senere skal markedsføres.

»Efterspørgslen efter tekstilfibre fremstillet miljøvenligt og baseret på råvarer fra skoven fortsætter med at vokse,« skrev firmaet i sit sidste årsregnskab.

Treetotextile har også en tredje medgrundlægger i form af Lars Stigsson, der tillige sidder som administrerende direktør i firmaet. De tre ejere har lige store dele af trætekstil-firmaet.

Tidligt stadium

Cellulose-materialet kommer fra skove, som er drevet ansvarsfuldt. Kunderne vil kunne drage nytte af bæredygtige tekstiler med egenskaber, som ligner bomulds,” skriver IKEA til erhvervsavisen.

Begge de to selskaber har tidligere investeret i forskning på det såkaldte Greentech-område, men dette er første gang de samarbejdet på området.

H & M forklarer til avisen, at projektet fortsat er i ”et tidligt stadium.”

»Vi har et langsigtet perspektiv for alle investeringer, og med dette projekt tror vi, at vi kommer til at kunne bidrage til en bæredygtig fremtidig tekstilproduktion,« lyder det fra tøjkoncernen.