Aktier: Generelt positiv undertone på børserne i Asien

De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelt stigende kurser tirsdag, hvor investorerne afventer kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, der deltager i en økonomisk konference i London.

Foto: LUCAS JACKSON. De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelt stigende kurser tirsdag, hvor investorerne afventer kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, der deltager i en økonomisk konference i London.
Læs mere
Fold sammen

Yellens bemærkninger og dagens kommende udtalelser fra en række af de øvrige topfolk i Federal Reserve senere tirsdag får en del investorer til at holde sig på måtten.

- Den grundlæggende stemning er ikke dårlig, men det er svært for investorerne at finde en retning på en dag, hvor der ikke findes andre større katalysatorer end en svag yen, siger teknisk analytiker Hikaru Sato fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

Investorernes skæven til valutamarkedet for ledetråde er retningsgivende for markedet i Tokyo. En svækket yen smitter af med et plus i Nikkei 225-indekset på 0,4 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med en stigning på 0,5 pct.

På det kinesiske fastland er der en let negativ underliggende tone. Shanghai Composite falder 0,1 pct., og CSI 300-indekset viger 0,2 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong stiger 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale plusser på under 0,1 pct. tirsdag morgen.