Aktier: Fokus på Genmab og bankerne

Danske Banks hovedsæde på Kongens Nytorv i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Der kan komme fokus på biotekselskabet Genmab fra morgenstunden torsdag, efter at selskabet sent onsdag meddelte, at endnu en milepæl med kræftmiddel Darzalex er rundet, hvilket udløser en gevinst på 20 mio. dollar svarende til en kvart mia. kr. fra partneren Janssen.

Milepælsbetalingen betyder samtidig, at Genmab opjusterer de økonomiske forventninger til 2017, hvor der nu ses en omsætning på mellem 2240 og 2440 mio. kr. mod et tidligere interval på mellem 2110 og 2310 mio. kr.

»Det er helt sikkert noget, som investorerne vil have fokus på i dag. Umiddelbart burde det have en positiv effekt, som vil understøtte aktien,« vurderer Lars Skovgaard Andersen, senioraktierådgiver i Danske Bank.

Genmab faldt med 1,1 pct. til 1200 kr. onsdag.

Også bankerne kan få et frisk pust torsdag, efter at sektoren i USA fik et løft onsdag, da investorerne flyttede sig fra teknologiaktier til andre brancher.

»Ser man på de amerikanske og de asiatiske aktiemarkeder har der været lidt af en sektorrotation, hvor teknologiaktierne er faldet, og banksektoren er steget. Jeg mener dog, at stigningen i bankerne er meget reel, da der er sket ændringer i reguleringerne i både USA og i Europa, som er positivt for bankerne, og så er der positive forventninger til 2018,« siger Lars Skovgaard Andersen til Ritzau Finans.

Danske Bank steg 1,3 pct. onsdag til 237,70 kr., Nordea lagde 0,9 pct. til kursen, der endte i 73,85 kr., og Jyske Bank tog det største hop op med et plus på 1,9 pct. til 343,10 kr.

Samlet kan det pege mod en rolig åbning på den danske aktiemarked torsdag, efter eliteindekset C20 Cap onsdag lukkede i et marginalt plus på 0,05 pct. i indeks 1118,71. De amerikanske aktiefutures ligger torsdag morgen og svinger omkring en uændret åbning, mens den tyske Dax-future stiger med 0,1 pct.

»Selv om året først slutter 31/12, så lukker mange ned allerede nu, hvor de vælger at hive gevinsten hjem. Og det vil påvirke markederne,« siger senioraktierådgiveren.

REGNSKAB OG FUSION

Atlantic Petroleum lavede et stort underskud i tredje kvartal, som sender selskabets egenkapital ud i et endnu mere negativt terræn. Det fremgår af det færøske olieselskabs regnskab for tredje kvartal.

Selskabet, som er uden indtægter for tiden og faktisk har en negativ omsætning, lavede et negativt driftsresultat (EBIT) på 14,4 mio. kr., og på bundlinjen blev der tabt 16,0 mio. kr. efter skat. Det sender den samlede bundlinje for årets første tre kvartaler ned på minus 9,6 mio. kr.

Dermed var egenkapitalen nede på minus 90,2 mio. kr. ved udgangen af tredje kvartal og bankgælden oppe på 68,3 mio. kr.

Til gengæld har selskabet i november modtaget 17,4 mio. kr. af de norske myndigheder i skatterefusion, og derfor fastholder selskabet sin forventning om et plus på bundlinjen i 2017.

Aktien steg 1,2 pct. til 8,60 kr. onsdag.

Og så har Glunz & Jensen, der steg med 4,0 pct. til 49 kr. i onsdagens handel, meddelt, at man vil lægge tre af sine datterselskaber sammen under ét, hvor Glunz & Jensen A/S bliver det fortsættende selskab. Fusionen træder i kraft per 1. februar 2018.

I løbet af torsdag kommer der ligeledes regnskaber fra Bording, den onsdag endte uændret i 681 kr., og Victoria Properties, der kunne indkassere et tab på 1,3 pct. til 1,37 kr.