Aktier: Flad start i sigte oven på nattens tv-duel

Efter at de to amerikanske præsidentkandidater natten til tirsdag krydsede klinger i deres første direkte tv-duel, ser det ud til, at aktiemarkederne i USA vil lægge fra land omkring udgangspunktet i tirsdagens handel.

Op til tirsdagens markedsåbning peger amerikanske aktiefutures ganske vist mod stigninger på omkring 0,2 pct., men generelt er der stor usikkerhed i markedet, hvor investorerne også stadig diskuterer, hvem af Hillary Clinton og Donald Trump, der trak det længste strå i nattens tv-duel. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEWEL SAMAD

Det følger efter en mandag, hvor S&P 500-indekset lukkede med et minus på knap 0,9 pct., hvilket også gjorde sig gældende for Dow Jones-indekset og Nasdaq-indekset.

Op til tirsdagens markedsåbning peger amerikanske aktiefutures ganske vist mod stigninger på omkring 0,2 pct., men generelt er der stor usikkerhed i markedet, hvor investorerne også stadig diskuterer, hvem af Hillary Clinton og Donald Trump, der trak det længste strå i nattens tv-duel.

»Hillary kom bedre ud af debatten, end Trump gjorde. Men det var også, hvad de fleste havde forventet, ligesom konsensus siger, at hun vinder samtlige tre tv-dueller,« siger Jasper Lawler, der er analytiker hos CMC Markets, til Bloomberg News.

»Havde Trump klaret sig bedre, så ville vi nok se et større tilbagefald i markedet. Men markederne har endnu ikke fuldt ud afskrevet en sejr til Trump, som også ville kunne chokere markederne,« tilføjer han.

Blandt de amerikanske selskaber kan der komme fokus på energiselskabet Rice Energy, som i formarkedet falder med 7 pct., efter at skifergasproducenten ifølge Bloomberg News har fået accepteret en overtagelse af Vantage Energy for omkring 2 mia. dollar.

Der kan også blive kigget mod Kite Pharma, som stiger med 12,4 pct. i formarkedet, efter at en foreløbig undersøgelse ifølge Bloomberg News har været succesfuld og øget farmaselskabets chancer for at blive den første på markedet med en ny behandling til lymfekræft.