Amerikanske futures stiger efter barsk tv-duel

Den længe ventede første tv-duel mellem de to amerikanske præsidentkandidater, Hillary Clinton og Donald Trump, der fandt sted natten til tirsdag dansk tid, har påvirket de finansielle markeder markant.

Tv-duel mellem Hillary Clinton og Donald Trump Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING

Duellen synes at falde ud til den demokratiske kandidat Hillary Clintons fordel, hvilket har sendt et lettelses suk gennem det amerikansk marked for aktiefutures samt rente- og valutamarkedet.

De amerikanske aktiefures for Dow Jones-, S&P 500- og Nasdaq-indekset ligger efter debatten med stigninger på godt 0,6 pct.

Samtidig stiger rente på den toneangivende amerikanske statsobligationer små 2 basispoint til 1,60 pct. på markedet i Tokyo i forhold til amerikansk lukketid mandag, hvor renten lå på 1,58 pct.

I valutamarkedet er det først og fremmest de to nabo-valutaer, mexicanske poso og canadiske dollar, der får glæde af et øjensynligt forspring til den demokratiske præsidentkandidat frem for republikanernes ditto.

Dollar dropper til 19,54 peso efter debatten mod 19,92 peso inden, mens der går 1,3170 canadiske dollar på den amerikanske ækvivalent mod 1,3275 canadadollar inden debatmødet.