Aktier: Investorerne venter på Hillary og Donald

Det ser ud til, at ugens første dag bliver rød på de amerikanske aktiemarkeder. Det er den forestående debat mandag aften mellem de to præsidentkandidater, Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump, der får investorerne til at holde igen.

Foto: DESK

Det ser ud til, at ugens første dag bliver rød på de amerikanske aktiemarkeder. Det er den forestående debat mandag aften mellem de to præsidentkandidater, Demokraternes Hillary Clinton og Republikanernes Donald Trump, der får investorerne til at holde igen, skriver Bloomberg News.

De amerikanske futures ligger til fald på omkring 0,5 pct. Og dermed ser det ud til, at mandag bliver en fortsættelse af fredag, hvor S&P 500-indekset lukkede med et minus på 0,6 pct., de tunge aktier i Dow Jones faldt 0,7 pct., mens Nasdaq -papirerne lukkede med et drop på godt 0,6 pct.

Investorerne har fokus på økonomiske nøgletal, indtil aluminiumsproducenten Alcoa uofficielt sparker gang i den næste regnskabssæson 10. oktober. Mandag er det salget af nye boliger i august, der kan give investorerne et prej om retningen i økonomien.

I formarkedet falder medicinalkæmpen Pfizer med 1,1 pct., efter at selskabet har meldt ud, at man dropper en opsplitning i to børsnoterede selskaber. Pfizer har i forvejen organiseret sine aktiviteter i to selvstændige selskaber og opnår på den vis allerede mange af de fordele, der er forbundet dermed, konstaterer bestyrelsesformand og administrerende direktør i Pfizer Ian Read ifølge en meddelelse.

Han peger på, at opdelingen i selvstændige enheder - Pfizer Innovative Health med nye lægemidler samt Pfizer Essential Health, der blandt andet tæller kopimedicin - medvirker til et skarpere fokus og større ansvarlighed i beslutningsprocessen.

Pilen peger også ned for Cal-Maine Foods, der er den største leverandør af æg i USA. Aktien i selskabet falder med 7,5 pct. i formarkedet, da Cal-Maine Foods har skrottet dividenden i første kvartal i 2016/17, da lavere priser på selskabets produkter har resulteret i et tab per aktie på 64 cent mod et estimeret tab på 33 cent i første kvartal, skriver Bloomberg News.