Aktier: Fingerprint borer sig dybt ned i ellers stille marked

Intet nyt opfattes som dårligt nyt fra det svenske biometriselskab Fingerprint Cards, der tirsdag middag har placeret sig tungt i bunden af det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-aktieindeks.

Arkivfoto: Intet nyt opfattes som dårligt nyt fra det svenske biometriselskab Fingerprint Cards, der tirsdag middag har placeret sig tungt i bunden af det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-aktieindeks. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Fingerprint meddelte tirsdag morgen inden børstid, at: »som en konsekvens af den kortsigtede usikkerhed har selskabet besluttet ikke at give yderligere forventninger til 2017«.

Samtidigt oplyste selskabet, at »en svag start på året er blevet mere træg grundet høje lagre i værdikæden«, og at »da de kortsigtede udfordringer ventes at fortsætte i andet kvartal, kan Fingerprint Cards ikke bekræfte sin udmeldte prognose for omsætningen og overskudsgraden i 2017«.

Tirsdag lige over middag er aktien dykket 28,0 pct. på børsen i Stockholm.

Dermed yder den svenske aktie sit bidrag til at holde stigningen i Stoxx 600-indekset nede på 0,1 pct. til niveauet 378,1 med et minus for FTSE 100-indekset i London på 0,2 pct., et plus for CAC 40 i Paris på 0,3 pct. og næsten status quo for det tyske DAX-indeks. I Stockholm falder STKH30-indekset 0,1 pct.

På sektorplan toppes det europæiske aktiemarked af energiaktierne med et plus på 0,8 pct. i forlængelse af dagens stigning i olieprisen på 0,76 pct. til 52,01 dollar per tønde af den retningsgivende Brent-olie og af finansaktierne, der løftet 0,9 pct.

I bunden af Stoxx 600 falder it-aktierne 0,5 pct. på sektorbasis.

I forhold til kursskreddet for Fingerprint virker faldet på 3,5 pct. for UCB, som ligger næstnederst i Stoxx 600, beskedent. Det belgiske biotekselskab har fået anbefalingen nedgraderet til »underperform« fra »hold« hos finanshuset Jefferies, og kursmålet er reduceret til 60 euro fra 65 euro.

På vindersiden i Stoxx 600-indekset ses blandt andet Deutsche Bank med en stigning på 3,6 pct., efter at banken mandag måtte lide et fald på 3,1 pct., da detaljer om den forestående kapitalrejsning på 8 mia. euro var blevet offentliggjort.

Aktien i hollandske Akzo Nobek stiger 4,0 pct. som reaktion på forlydender om, at amerikanske PPG Industries skulle være undervejs med et nyt overtagelsestilbud efter afvisning af PPG's første forsøg.

Luksusbil-producenten BMW har offentliggjort regnskab med prognose om rekordresultater i 2017, hvor såvel resultatet før skat som bilproducentens omsætning og volumener ventes at stige en smule fra 2016. Aktien ligger tirsdag middag 1,7 pct. højere.