Aktier: Finansaktier trak op da Yellen raslede med rentesablen

Små udsving prægede det amerikanske aktiemarked fredag, hvor den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, bekræftede økonomers forventninger om, at det trækker op til en renteforhøjelse.

Læs mere
Fold sammen

I finanssektoren, der typisk får lettere ved at tjene penge, når renten er høj, gav det anledning til stigende aktiekurser, og også de toneangivende aktieindeks løftede sig lidt efter Yellens tale.

- På vores møde senere denne måned, vil komitéen evaluere, hvorvidt beskæftigelsen og inflationen fortsætter med at udvikle sig i tråd med vores forventninger. I givet fald vil en yderligere justering af renten sandsynligvis være hensigtsmæssig, sagde Yellen ifølge Reuters.

Sandsynligheden for en renteforhøjelse på rentemødet den 14.-15. marts er ifølge Thomson Reuters nu oppe på 76 pct. mod omkring 30 pct. i begyndelsen af sidste uge.

Storbankerne JPMorgan Chase og Goldman Sachs steg begge 0,7 pct. og medvirkede til at holde Dow Jones-indekset i et lille plus på 0,01 pct. til 21.005,71. Det brede S&P 500-indeks steg 0,05 pct. til 2383,12. Endelig endte Nasdaq-indekset med et plus på 0,2 pct. til 5870,75. Alle de tre toneangivende indeks lå ellers længe i negativt territorium fredag, og mandag morgen er stemningen vendt på futuresmarkedet, efter at Nordkorea har affyret fire missiler ud over Det Japanske Hav. S&P 500-futuren ligger 0,3 pct. lavere.

KÆDER I MODVIND

Fredag trak varehuskæden Costco mest ned i S&P 500, da aktien faldt med 4,1 pct. i kølvandet af et skuffende regnskab.

Også stormagasinkæden Macy's bakkede næsten 5 pct. Ifølge kilder med indblik i sagen har canadiske Hudson's Bay stadig ikke finansieringen på plads til et bud på Macy's, skriver Reuters. Det er ellers mere end en måned siden, at Hudson's Bay henvendte sig med henblik på en overtagelse.

SNAP TIL VEJRS

Det sociale medie Snap chats ejer, Snap, fortsatte aktiefesten efter en solid børsdebut torsdag.

Aktien blev under børsintroduktionen solgt til 17 dollar og overtegnet 10 gange. Det gav en værdiansættelse på 24 mia. dollar eller cirka 170 mia. kr. af selskabet.

På første noteringsdag steg aktien 44 pct., da den lukkede i 24,48 dollar, og fredag steg aktien yderligere 10,7 pct. til 27,09 dollar. Det er langt over de kursmål, som fem analytikere, der offentliggør anbefalinger på Bloomberg, sætter på Snap -aktien. Det gennemsnitlige kursmål hos er 16,80 dollar med en spredning mellem 10 og 22 dollar. To anbefaler "hold", mens tre anbefaler "sælg".