Aktier: Eliteindeks står til uændret åbning

Torsdag aften og fredag morgen har det været småt med impulserne til aktiemarkederne i Europa, men den tyske Dax future indikerer en nogenlunde uændret åbning, mens Euro Stoxx 50-indekset indikerer en lysegrøn start.

Læs mere
Fold sammen

Det er småting i forhold til Kina, der fredag morgen fester vider, og selvom flere spekulerer i, hvornår tømmermændene rammer, er Hang Seng-indekset hele 1,4 pct. oppe, mens investorerne i Japan tager det mere roligt. Nikkei-indekset stiger 0,4 pct. fredag morgen, efter at Bank of Japan har bekræftet, at pengepolitikken fastholdes uændret.

Herhjemme i andedammen er Zealand Pharma fredag morgen kommet med regnskab, og selvom underskuddet er væsentligt større end sidste år, skyldes det en stor milepælsbetaling fra partneren Sanofi, som ikke luner i første kvartal 2015. Lyxumia gav licensindtægter på 6,3 mio. kr. i første kvartal i år, mens det samlede underskud landede på minus 55,5 mio. kr., og selskabet fastholder forventningerne til hele året.

Fredag vil der være fokus på ISS og Rockwool, hvoraf førstnævnte var højdespringer i C20 Cap-indekset, mens stenuldsproducenten uden for eliteindekset strøg til vejrs med en stigning på 6,3 pct.

Rengøringsselskabet steg hele 4,6 pct. til 239,80 kr. torsdag efter et velmodtaget kvartalsregnskab, som på dagen fik analytikere til at hæve kursmålet. Topchefen i ISS, Jeff Gravenhorst, høster frugterne af et stærkt fokus på såkaldte IFS-kontrakter, der er kendetegnet ved store integrerede servicekontrakter, der kan dække både rengøring, kantinedrift og vagttjeneste hos samme kunde.

Det har fredag morgen fået Morgan Stanley til at løfte kursmålet for ISS-aktien til 235 kr. fra 220 kr., mens anbefalingen fortsat er "equalweight" ifølge data fra Bloomberg.

Rockwools regnskab indeholdt ifølge analytikerne ikke de store overraskelser, og det var måske netop mindre end ventet elendighed fra det russiske marked, som fik sendt aktien i vejret. Fredag morgen har Nordea hævet sit kursmål for isoleringskoncernen til 1040 kr. fra 975, mens anbefalingen fortsat er "hold".

Vindmølleproducenten Vestas havde ligeledes en fornem torsdag, da det kom frem, at storkunden RES har valgt selskabets møller til et projekt på 150 megawatt i USA. Den nyhed blev senere toppet, da det kom frem, at det dansk-japanske joint venture MHI Vestas Offshore Wind er valgt som foretrukken leverandør til et kolossalt britisk offshoreprojekt. Vestas steg 2 pct. til 344,50 kr., men fredag morgen har analytikerne ikke justeret kursmålene.

Det er Nordeas derimod, finanshuset Keffe, Bruyette & Woods løfter kursmålet til 92,12 kr. fra 76,36 kr., og anbefalingen af den nordiske bankaktie er fortsat "market perform" ifølge Bloomberg.

Sidst, men ikke mindst, vil Mærsk være i fokus af forskellige årsager. Dels er rederiet ifølge Børsen tæt på at sælge rederiet Esvagt, dels er konglomeratet i fokus på grund af en brasilianske korruptionssag, som igen stikker hovedet frem og måske kan brede sig til andre vigtige markeder. Endelig byder fredagen på det ugentlige SCFI-indeks for fragtrater.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk