Aktier: DSV og Chr. Hansen hjalp dansk marked i plus

Trods en halvsløj stemning sluttede det danske aktiemarked onsdag i plus, hvor fremgang til DSV, Chr. Hansen og Pandora holdt markedet på den rigtige side af hegnet.

ARKIVFOTO: DSV fotograferet på deres central i Hedehusene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

C20 Cap-indekset lukkede 0,2 pct. højere i 949,80 på en dag, hvor investorerne var tilbageholdende på børserne i Europa.

»Vi har ligesom fået en Trump-effekt bygget ind i markedet, og investorerne har vænnet sig til, at han bliver præsident. Vi har set en lidt sivende tendens på de europæiske markeder, men i Danmark har enkeltaktier trukket op,« siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank.

I toppen af C20 sluttede transportkoncernen DSV, der har haft det hårdt oven på det amerikanske præsidentvalg.

»Transportaktierne var ramt i kølvandet af Trumps sejr. Der har været af frygt, at han vil føre en restriktiv handelspolitik, og at selskaberne derfor ikke skal flytte helt så mange varer fremover, men faldet har efter vores vurdering været lidt overdrevet,« siger Martin Munk.

DSV-aktien steg 2,3 pct. til 303 kr. efter et dyk på knap 6 pct. i dagene efter valget i USA. Chr. Hansen sluttede i samme luftlag med et hop på 2,7 pct. til 373,90 kr. uden nyheder fremme.

SØLV HJALP PANDORA

I den øvre del af C20 var også Pandora, der ifølge Martin Munk kan have fået medvind fra faldende priser på sølv, som er en stor udgiftspost hos den danske smykkeproducent. Pandora-aktien steg 1,1 pct. til 825 kr.

Det var småt med nyheder onsdag, men Vestas varslede en fyringsrunde på sin vingefabrik i Lem, hvor 350 ansatte står til at miste jobbet. Vestas-aktien lukkede 0,2 pct. lavere i 439,50 kr.

Uden for C20 var der fokus på Topdanmark, da forsikringsselskabet sent tirsdag kom med regnskab for tredje kvartal, hvor et højere end ventet overskud på 533 mio. kr. blev akkompagneret af en opjustering. Aktien steg 1,5 pct. til 180,70 kr.

Kollegaen Alm. Brand kunne også løfte sine forventninger i onsdagens regnskab for tredje kvartal, hvor overskuddet blev løftet med hele 57 pct. til 265 mio. kr. Aktien steg 1 pct. til 52,50 kr.

EGETÆPPER KØBER IND

I gruppen af mindre og mellemstore selskaber på fondsbørsen var der nyt fra Egetæpper, som har købt 75 pct. af aktierne i den tyske tæppevirksomhed Carpet Concept, der samlet har en værdi af 179 mio. kr. Aktien i Egetæpper steg 4,7 pct. til 225 kr.

I en anden boldgade var der regnskab fra ejendomsselskabet Jeudan, der fik en mindre fremgang på driften i tredje kvartal, som viste et plus på 181 mio. kr. Jeudan-aktien sluttede tæt på uændret i 705 kr.

Derimod viste regnskabet fra Veloxis, at det er dyrt at udvikle lægemidler, da selskabet i årets først ni måneder har tabt 24 mio. dollar. Aktien faldt 5,8 pct. til 1,13 kr.

Fald var der også til DFDS, da Danske Bank sænkede anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb", mens kursmålet blev skåret til 330 kr. fra 375 kr. efter rederiets regnskab tirsdag. Aktien satte sig med 3,2 pct. til 296 kr.