Aktier: Disney og Macy's straffes for regnskaber

Det er pil ned for de toneangivende amerikanske aktieindeks fra åbningen på Wall Street onsdag, hvor der blandt andet er fokus på den aflyste fusion mellem kontorselskaberne Staples og Office Depot. Derudover falder Disney og Macy's efter skuffende regnskabspræstationer.

Efter fem minutters handel er det brede S&P 500-indeks faldet 0,2 pct. til 2049,41, mens Dow Jones ligger 0,4 pct. lavere i 17.860,68, og Nasdaq falder 0,2 pct. til 4797,40.

Den aflyste fusion mellem Staples og Office Depot til en værdi af 6,3 mia. dollar kommer, efter at en distriktsdommer i Washington sent tirsdag fastslog, at de to selskaber kombineret ville komme til at stå for stærkt på markedet for kontorartikler.

Selskaberne meldte efterfølgende ud, at de ikke appellerer afgørelsen, og at de derfor annullerer deres indbyrdes aftale. I den indledende handel er aktien i Staples faldet 15 pct., mens Office Depot dratter med hele 35 pct.

SKUFFENDE REGNSKAB FRA DISNEY

Aktien i den amerikanske underholdnings- og mediekoncern Walt Disney falder endvidere 4,8 pct. efter et regnskab, der viste et overskud på 1,36 dollar per aktie sammenlignet med de 1,40 dollar per aktie, som var estimeret af analytikerne ifølge Bloomberg.

Skuffende tal er der også kommet fra detailkæden Macy's, hvis omsætning i første kvartal bød på en nedjustering af forventningerne til hele året til en indtjening per aktie på 3,15-3,40 dollar mod tidligere ventet 3,80-3,90 dollar. Detailkædens aktie ligger 8 pct. lavere.

Mere opløftende tal er der kommet fra Electronic Arts, der fra start stiger 12,8 pct.

/ritzau/FINANS