Aktier: C20 stabiliseres efter tre dages nedtur

Hovedparten af de aktierne i C20 Cap-indekset ligger efter 20 minutters handel torsdag i plus, og det samlede indeks stiger 0,4 pct. til 603,32 efter fald de foregående tre dage, hvor situationen i Syrien bidrog til at skabe nervøsitet på de finansielle markeder.

»Efter flere dage med en hastigt faldende risikoappetit er trykket lettet en smule på de finansielle markeder. I går lykkedes det således de amerikanske aktiemarkeder at slutte dagen med en beskeden fremgang (primært drevet af de energirelaterede aktier), og hen over natten er det også blevet til mindre stigninger på de asiatiske aktiebørser,« skrev Nordea før åbningen herhjemme.

Vestas, der torsdag holder temadag om selskabets offshore-aktiviteter, stiger fra åbningen 2,5 pct. til 107,4 kr. efterfulgt af Pandora, der ligger 1,4 pct. højere i 203,2 kr. Sidstnævnte kan komme i fokus ved middagstid, når den amerikanske juveler Signet, der blandt andet forhandler Pandora-smykker, aflægger regnskab.

»Trods stabiliseringen på de finansielle markeder er situation i Syrien dog fortsat det altoverskyggende tema. I går meddelte både USA og Storbritannien, at de er klar til at foretage en militærintervention i den syriske konflikt uden et FN-mandat, efter at det ikke lykkedes Sikkerhedsrådet at blive enige om en fælles strategi,« skrev Nordea endvidere.

Torsdag ventes fokus på reviderede tal for det amerikanske bruttonationalprodukt for andet kvartal, som gerne skulle blive revideret op til 2,2 pct. på årsbasis fra tidligere opgjorte 1,7 pct. På den hjemlige scene kommer desuden en stribe regnskaber. Foreløbig er der kommet regnskab fra blandt andre Vestjysk Bank, Zealand Pharma og Trifork.

Vestjysk Bank opjusterer i sit regnskab forventningerne til hele 2013 til et basisresultat før nedskrivninger og kursreguleringer på omkring 550 mio. kr. Tidligere forventede banken et basisresultat i omegnen af 500 mio. kr. Aktien falder dog 5,6 pct. til 13,5 kr.

Zealand Pharma ligger desuden 2,9 pct. lavere i 67 kr. efter sit regnskab, hvori forventningerne til hele året blev fastholdt.

Trifork nedjusterede torsdag morgen i sit halvårsregnskab forventningerne til 2013, hvor der nu ventes et EBITDA-resultat på 32 mio. kr. mod tidligere ventet 37 mio. kr. Selskabet fastholder dog forventningerne til omsætningen, som ventes at nå 245 mio. kr. for året svarende til en vækst på 10 pct. Aktien er endnu ikke handlet torsdag.

Der er endvidere fokus på Mols-Linien efter en artikel i Børsen om, at rederiet spås et år til at undgå forlis. Rederiaktien falder 7 pct. til 21,4 kr., efter at den i sidste uge drattede fra kurs 31,5 kr. efter en nedjustering af forventningerne i halvårsregnskabet sidste torsdag.

Torsdagen byder desuden på halvårsregnskab fra Boconcept, Arkil, cBrain, Nordicom, Nordic Shipholding og SBS, samt delårsregnskab fra Luxor og Roblon samt årsregnskab fra Glunz.