Aktier: C20 lukkede rødere end Europa efter USA-tal

C20 Cap-indekset lukkede ugen i rødt. Regnskabsaktuelle TDC endte helt i bunden af indekset.

Da det danske eliteindeks lukkede fredag var det med et fald på 1,8 pct. i 1028,10 og dermed mørkerøde sammenlignet med resten af Europa ved dansk lukketid, hvor de fleste toneangivende indeks lukkede med fald på mellem 0,2 pct. og 0,5 pct.


Dagen lang blev der med stor spænding set frem mod nøgletal fra USA om jobskabelse og arbejdsløshed. De viste en jobskabelse i USA på 215.000 i juli. Det var 10.000 færre arbejdspladser end ventet og samtidig 13.000 færre, end der blev skabt i juni. Arbejdsløsheden forblev uændret på 5,3 pct.


- Spændingen blev måske ikke rigtigt udløst, fordi der var få afvigelser fra forventningerne. Det ventes fortsat, at der kommer en rentestigning til september fra den amerikanske centralbank. Og aktierne gjorde da heller ikke det store væsen af sig på baggrund af tallene, siger Martin Munk, aktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

TDC kom fredag morgen med et halvårsregnskab, der viste omsætning, driftsindtægter og bundlinje meget tæt på analytikernes forventninger. Telekoncernen fastholdt desuden forventningerne til hele året.

- Summa summarum er det et rimelig neutralt regnskab, siger analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets til Ritzau Finans.


TDC endte dog fredag med at føre an i det røde danske aktiemarked med indekset største fald på 5,3 pct. til 48,21 kr.

Også biotekselskabet Genmab og vindmølleproducenten Vestas fik fredag høvl af investorerne.

- Der er nok en portion gevinstindtagning i de fald, vurderer Jesper Bamberger, analytiker i Nordea, over for Ritzau Finans.

Genmab dalede næstmest med 3,7 pct. til 626,00 kr. Vestas gik 1,9 pct. ned til 373,30 kr.

Der var fredag fortsat også fokus på Novozymes og Novo Nordisk.

- Vi har nogle sværvægtere i Danmark, der trækker i negativ retning. Det drejer sig om Novo Nordisk og Novozymes, der lider under efterdønningerne af deres regnskaber torsdag. Dertil kommer Mærsk, der sætter sig på grund af ratefald, forklarer Martin Munk.


Novozymes-aktien sluttede fredag med et fald på 1,8 pct. til 310,20 kr. Novo Nordisk gled med 2 pct. til 388,50 kr.


Høreapparatproducenten William Demant Holding lå dagen lang i toppen af C20. Selskabet nød sammen med en anden producent af høreapparater, GN Store Nord, godt af en analyse fra norske DNB. For begge aktier droppede banken sin "sælg"-anbefaling og erstattede den "hold". DNB øgede også høreapparatselskabernes kursmål - GN store Nords til 150 kr. fra 135 kr., og William Demant Holdings til 550 kr. fra 530 kr.


William Demant Holding-aktien sluttede fredag med som den eneste at blive løftet. Anbefalingerne fra DNB var dog næppe den eneste forklaring på William Demant Holdings fremgang.

- Vores bedste gæt er, at investorerne positionere sig op til regnskabet, der kommer i næste uge, siger Jesper Bamberger.

William Demant Holding steg 0,7 pct. til 536,50 kr. GN Store Nord satte sig 140,80 pct. til 140,80 kr.

Uden for C20 endte Brøndbyernes IF Fodbold med et fald på 1,2 pct. i 1,72 kr., efter klubben torsdag spillede sig videre i Europa League-turneringen på bekostning af cypriotiske Nicosia. Vestegnsklubben opjusterede imidlertid ikke, selv om en omtalt handel med klubbens finske målmand blev gennemført og gav 15 mio. kr. i fortjeneste.


Parken Sport & Entertainment faldt 7,1 pct. til 58,50 kr., efter at selskabets fodboldklub FC København torsdag aften tabte 2-3 til tjekkiske Jablonec og derfor ikke går videre i europæisk fodbold. Som en konsekvens af nederlaget nedjusterede selskabet forventningerne til 2015.


Nu regner fodboldklubben med et underskud på mellem 45 og 55 mio. kr. før skat. Tidligere guidede selskabet mod et underskud på 15 til 25 mio. kr. før skat. Parken Sport & Entertainment noterede i selskabsmeddelelsen, at man nu vil vurdere, om klubbens spillertrup har den rigtige sammensætning til efterårssæsonen, når de ikke længere skal spille europæisk gruppespil.