Aktier: C20 fortsætter op - biotekselskab slagtes efter flop

Arkivfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Biotekselskabet Onxeo mister over halvdelen af sin børsværdi fra åbningen tirsdag efter et fejlslagent forsøg med et kræftmiddel, mens stemningen på markedet ellers er overordnet positiv med fortsat fremgang i hovedparten af eliteaktierne.

Efter små ti minutters handel ligger C20 Cap-indekset 0,20 pct. højere i 1175,86 efter fremgang i 16 af indeksets 20 medlemmer. Også i resten af Europa er der positive takter fra åbningen.

»Vi kører lidt på dampene fra de her nyheder, der har været ude hen over weekenden. Lige pludselig har vi fået fjernet nogle af de usikkerheder, der har været,« siger senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank.

Han peger på, at det amerikanske gældsloft blev løftet i sidste uge, at Nordkorea undlod at skyde missiler af på sin nationaldag, og at orkanen Irma har forårsaget færre skader end frygtet.

»Det gør bare, at der er et positivt sentiment. Men det fader jo også ud efter et par dage, og så vil vi så begynde at kigge på de næste store begivenheder, der kommer. Der vil ret hurtigt begynde at komme fokus på rentemødet i USA den 20. september,« siger Lars Skovgaard Andersen, som kalder bevægelserne i euro/dollar for jokeren for markedet.

Den gode stemning til trods falder aktien i det danske-franske biotekselskab Onxeo i den indledende handel tirsdag hele 57 pct. til 13,60 kr., efter nyheden om at et afsluttende fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Livataq ikke forlængede overlevelsen blandt patienterne, og at det derfor ikke nåede sit primære endemål.

I C20 ligger et klart flertal af aktierne derimod i positivt terræn, og Dong Energy topper i indekset med en stigning på 1,5 pct. til 336,40 kr. Det vil være rekord, hvis niveauet holder dagen ud.

Blandt de få negative islæt findes fortsat Lundbeck, som ligger 1,9 pct. lavere i 348,40 kr. efter mandagens fald på 13,8 pct., efter at topchef Kåre Schultz meddelte, at han skifter job og skal være chef for den israelske producent af kopimedicin Teva.

ISS, som tirsdag holder kapitalmarkedsdag i London for analytikere og presse, ligger 0,4 pct. højere i 248,30. Arrangementet starter dog først kl. 17 dansk tid, altså når slutfløjtet lyder på det danske aktiemarked.

Der er analysenyt ude om Topdanmark, som hos Goldman Sachs har fået lagt 45 kr. til kursmålet, som nu lyder på 250 kr. Fra børsåbningen stiger aktien 0,5 pct. til 152 kr.

Tirsdag kan markedsdeltagerne se frem til regnskab for første kvartal fra malervarerkoncernen Flügger og et regnskab for tredje kvartal fra Roblon. Flügger venter i 2017/2018 en omsætning på 1850 mio. kr. og et EBIT-resultat på 40-50 mio. kr.

Og hos Roblon ventes i 2016/17 en omsætning i niveauet 290 mio. kr. og et resultat før skat omkring 20 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter. Hverken Flügger eller Roblons er endnu handlet tirsdag.