Aktier: Novo Nordisk kan komme i fokus i roligt marked

Bortset fra et løftet kursmål til Novo Nordisk vælter de danske selskaber sig ikke just i nyheder onsdag morgen, og det kan meget vel indikere en rolig start på dagens handel.

Foto: Linda Kastrup.
Læs mere
Fold sammen

Bortset fra et løftet kursmål til Novo Nordisk vælter de danske selskaber sig ikke just i nyheder onsdag morgen, og det kan meget vel indikere en rolig start på dagens handel.

Tirsdag endte det også uden de store bevægelser, da det danske eliteindeks, C20 Cap, blot noterede et fald på 0,03 pct. til 1173,24. Det fulgte efter mandagens stigning på 0,8 pct.

Siden tirsdagens danske børslukning har der generelt været god stemning på de internationale aktiemarkeder.

- På det amerikanske aktiemarked blev det til nye rekorder i aftes, og det var blandt andet de finansielle aktier, der trak op. Her til morgen er der også tale om aktiekursstigninger i de fleste lande i Asien, men de amerikanske aktiefutter ligger i et minus, skriver seniorøkonom Werning K. Pedersen fra Sydbank i et morgenbrev.

Han henviser til de amerikanske futures, der falder omkring 0,1 pct. onsdag morgen, hvor de tyske DAX-futures samtidig dykker 0,2 pct.

Blandt de danske selskaber vil der blive kigget mod Novo Nordisk, som efter de seneste ugers kursmæssige optur har fået løftet kursmålet til 230 kr. fra tidligere 215 kr. af JPMorgan. Anbefalingen hos det amerikanske finanshus er dog fortsat "undervægt" for Novo Nordisk-aktien, der tirsdag lukkede uændret i 301,60 kr.

Inden for medicinalsektoren kan der også fortsat være interesse omkring Lundbeck, der mandag måtte meddele, at topchef Kåre Schultz har takket ja til stillingen som administrerende direktør hos den israelske virksomhed Teva Pharmaceuticals, som blandt andet tjener penge på at kopiere andre medicinalselskabers produkter.

Nyheden gav mandag et kursfald på 13,8 pct., og tirsdag bakkede Lundbeck yderligere 2,8 pct. til 344,80 kr.

Fra finanssektoren, som tirsdag var blandt de mest stigende aktier, kan der blive kigget mod Danske Bank, som ifølge Berlingske Business overså faresignaler om hvidvask fra Aserbajdsjan, på trods af at flere internationale banker nægtede at modtage de mistænkelige overførsler.

Danske Bank steg tirsdag 1,7 pct. til 243,60 kr., mens kollegaen Nordea gik op med 0,9 pct. til 81,15 kr., hvor stigende renter var med til at trække op. Det gav henholdsvis en første- og andenplads i C20 Cap.

Uden for eliteindekset kommer der onsdag regnskab for andet kvartal fra investeringsselskabet Speas, der forinden regner med i 2017/18 at kunne levere et langsigtet afkast af egenkapitalen på 8-9 pct. om året. Speas-aktien er de seneste tre handelsdage lukket i 7500 kr.