Aktier: Briterne stikker ud i rødt Europa

Børsen i London skiller sig ud i ellers negativt europæisk aktiemarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toby Melville

Det europæiske aktiemarked fortsætter nedturen mandag middag, efter at sidste uge endte som den værste i tre måneder.

Undtagelsen er børsen i London, hvor fortegnet er positivt, hvilket blandt andet skyldes et svagere pund i kølvandet på bekymringer omkring brexit.

Det britiske FTSE stiger med 0,1 pct. med Astrazeneca i top med et plus på 1,9 pct. på aktiekursen, efter at den svensk-britiske medicinalkoncern har oplyst, at astmamidlet Fasenra har fået en positiv anbefaling af Udvalget for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) under de europæiske sundhedsmyndigheder.

Men briterne er endnu en gang undtagelse, og billedet i Europa er generelt faldende aktieindeks.

Stoxx 600-indekset, der indeholder de største koncerner og selskaber i Europa, falder med 0,5 pct. Og faldet er ledt an af Electricite de France og Sonova, hvor aktiekurserne falder med henholdsvis 11,8 pct. og 5,7 pct.

Det franske energiselskab har skåret i sine forventninger til, hvordan 2018 falder ud, da franskmændene sparer mere på strømmen end forudset - og aktien er på vej til sit største skred i otte måneder.

Og på trods af at verdens største leverandør af høreapparatløsninger, schweiziske Sonova, har haft stærk vækst i både omsætning og indtjening i første halvdel af det forskudte regnskabsår 2017/18 og samtidig fastholder forventningerne til hele året om en vækst i omsætningen på 10-12 pct. i lokale valutaer, så reagerer investorerne ved at sende aktien ned.

/ritzau/FINANS