Aktier: Forventet positiv start med fortsat fokus på Vestas

Foto: Morten Dueholm

Oven på torsdagens skuffende regnskab fortsætter Vestas med at være i fokus på det danske aktiemarked, som mandag morgen ser ud til at gå en overordnet fornuftig dag i møde.

Efter fredagens fald på 0,4 pct. til 1132,13 for det danske C20 Cap-indeks har der ganske vist været små fald i USA og blandede markeder i Asien. Til gengæld peger handlen med futures mod en positiv åbning en lille times tid før handelsstart herhjemme.

»Europæiske aktier vil formentlig åbne i plus senere i dag og dermed bryde med den faldende tendens, der har præget aktierne den første halvdel af november.«

»Mens fredagens negative stemning har ramt de asiatiske børser her til morgen, har de fleste markeder hentet lidt af faldet tilbage i de tidlige morgentimer,« skriver seniorstrateg Andreas Østerheden fra Nordea i en kommentar.

Blandt de danske enkeltaktier har Vestas fået sænket anbefalingen til hold fra køb og skåret kursmålet til 460 kr. fra 680 kr. hos norske DNB. Dermed kan der igen ventes opmærksomhed om aktien efter sidste uges skuffende regnskab og på baggrund af den seneste tids uro om fremtidsudsigterne for den amerikanske støtteordning til vindindustrien, PTC.

Torsdagens udspil fra Senatet indeholdt ikke en reduktion af PTC-ordningen, ligesom det var tilfældet i en tidligere skattepakke fremlagt i Repræsentanternes Hus. Torsdag faldt Vestas-aktien dog 19,1 pct., efter at kvartalsregnskabet vidnede om prispres, og fredag faldt aktien yderligere 2,3 pct.

Fredag kunne Recharge News i øvrigt fortælle, at Vestas er blevet udpeget som foretrukken leverandør af møller til et 670 megawatt stort australsk hybridprojekt, hvor også solenergi indgår.

MASSER AF ÆNDREDE ANBEFALINGER

Ud over Vestas har en stribe andre C20-selskaber også fået ændret deres anbefalinger. En af dem er TDC, som af Goldman Sachs får hævet anbefalingen til køb fra neutral. Kursmålet løftes i samme ombæring til 52 kr. fra 41 kr. Fredag steg TDC-aktien 0,6 pct. til 36,93 kr.

ISS har fået sænket sin anbefaling af SEB til »hold« fra »køb«, mens kursmålet bliver reduceret til 270 kr. fra 300 kr. ISS-aktien steg fredag 1,1 pct. til 248,70 kr.

Nordea får sænket anbefalingen af Danske Bank til »hold« fra »køb«. Fredag faldt Nordea-aktien 0,7 pct. til 75,45 kr.

Også FLSmidth er blevet kigget efter i sømmene, og selskabet får skåret sit kursmål til 350 kr. fra 385 kr. af UBS. Fredag faldt FLSmidth-aktien 0,6 pct. til 385,40 kr.

Genmabs kursmål er sænket til 1395 kr. fra 1524 kr. af Handelsbanken, som til gengæld hæver anbefalingen til "akkumulér" og betegner aktien som mere interessant end tidligere. Genmab-aktien faldt fredag med 2,7 pct. til 1149 kr.

Uden for C20-indekset kommer industrikonglomeratet Schouw med regnskab for tredje kvartal. Før offentliggørelsen venter selskabet for 2017 et driftsresultat (EBIT) i intervallet 1065-1135 mio. kr. og en omsætning på 16,7 mia. kr. Schouw-aktien sluttede fredag 2,3 pct. lavere til 630 kr.

Endelig har William Demant og GN Group fået nyt fra deres schweiziske konkurrent Sonova, der voksede på både omsætning og indtjening i det forskudte regnskabsår 2017/18. Det kan måske påvirke aktierne hos William Demant og GN Group, som fredag lukkede henholdsvis 0,5 pct. højere i 180,50 kr. og 0,8 pct. lavere i 203,20 kr.

/ritzau/FINANS