Aktier: Banker og finsk emballageselskab topper grønne indeks

Humøret er over en bred kam godt på de europæiske aktiebørser onsdag, hvor stemningen er løftet af godt humør på Wall Street tirsdag eftermiddag og aften.

Det grønne humør blev udløst af en tale fra Janet Yellen, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Hun påpegede tirsdag eftermiddag i Senatet, at centralbanken snart vil løfte sin ledende rente igen, hvis den amerikanske økonomi fortsætter med at levere, som den gør netop nu.

Det gav et løft til dollar og til renterne, hvilket understøtter de eksportorienterede europæiske virksomheder og i særdeleshed bankerne, der har renteindtægter som den primære indtægtskilde.

Det kan også mærkes i Stoxx 600-indekset, hvor undergruppen for bankaktier er den klart mest stigende industrigruppe med en fremgang på 1,3 pct. Samlet stiger det paneuropæiske indeks med 0,3 pct.

Alt imens løftes FTSE 100-indekset i London ligeledes med 0,3 pct., mens CAC 40 i Paris stiger 0,4 pct., og DAX-indekset i Frankfurt løftes 0,2 pct.

Øverst i Stoxx 600-indekset er den finske emballageproducent Huhtamäki, der konkurrerer med danske Hartmann. Selskabet kunne ellers umiddelbart ikke helt følge med forventningerne i fjerde kvartal, men efter et svagt tredje kvartal ses resultaterne alligevel lidt som en lettelse.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra det amerikanske finanshus Financial Investment Management ifølge Bloomberg News.

Samtidig løftede Huhtamäki sit udbytte til 0,73 euro per aktie fra 0,66 euro per aktie.

Det finske emballageselskab stiger med 8,1 pct. til 35,97 euro på børsen i Helsinki.

Derudover er det primært bankaktier, der blander sig i toppen, efter at Janet Yellen tirsdag talte varmt for en snarlig renteforhøjelse i USA.