Aarhus i top med nye industrijob

Aarhus er den kommune i landet, der har skabt flest nye industrijob. I København er der omvendt færre med job i industrien.

Læs mere
Fold sammen

Danske industrivirksomheder er i fuld gang med at ansætte nye medarbejdere i stort tal. Men der er store forskelle på tværs af Danmark, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlet er der lige nu lidt over 290.000 beskæftiget i industrien herhjemme, og beskæftigelsen er på ét år og frem til udgangen af 2014, hvorfra de seneste tal stammer, steget i 61 kommuner og faldet i de øvrige 37.

Aarhus Kommune er forrest i feltet. I den østjyske hovedstad er der skabt 950 nye industrijob, hvilket svarer til 16,9 procent af fremgangen i hele landet. I den modsatte ende ligger kommuner, hvor beskæftigelsen i industrien enten er stagneret eller faldet. Værst står det til i Roskilde, som har tabt 493 industrijob. Derefter kommer Tårnby, som har mistet 471 job inden for industrien, og København der har haft en nedgang på 238.

De fleste industrijob findes i Aarhus Kommune. Her er der 12.140 job, eller 4,2 procent af den samlede beskæftigelse på dette område. København har lidt over 9.000 industrijob, men pilen har peget nedad over en længere årrække. Den kommune i Danmark, der har færrest industrijob, er Læsø. Her har blot 19 arbejde inden for dette område, og de er angiveligt alle ansat på Læsø Fiskeindustri, der er tæt på at være verdens største eksportør af jomfruhummere. Dansk Metal venter, at der kommer 5.000 flere i arbejde i industrien i år og yderligere 7.000 til næste år.