Yahoo udfordrer Microsoft

Bestyrelsen for Yahoo melder nu klart ud: Kom med et tilbud omgående, så kigger vi på det.

Yahoo-stifterne Jerry Yang (i midten) og David Filo (til højre) har fået noget at tænke over med Microsofts pres på firmaet. Arkivfoto: Peter Morgan/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Reaktionen fra bestyrelsen kommer, efter at Microsoft mandag på ny meldte ind i kampen om Yahoo. Den amerikanske IT-gigant vil genoptage forhandlingerne om en fusion med Yahoo, hvis den amerikanske milliardær-aktivist og investor Carl Icahn får held med at smide Yahoo-ledelsen på porten.

Microsoft oplyste i en meddelelse mandag, at selskabet vil undersøge mulighederne for et køb af Yahoo's søgemaskine eller hele forretningen, skriver Bloomberg News . Yahoos afvisning af et gigantisk milliardfrieri fra Microsoft har fået Carl Icahn til at kræve hele bestyrelsen fyret. Microsoft trak for nyligt sit tilbud om at købe Yahoo for 33 dollar pr. aktie, eller det, der svarer til 47,5 mia. dollar, tilbage, da Yahoos ledelse mente, at buddet var alt for lavt.

- Bestyrelsen har handlet irrationelt og mistet tilliden fra investorerne og Microsoft, skriver Icahn blandt andet i brevet. Han kræver, at Yahoos bestyrelse tager kontakt til Microsoft og får genåbnet forhandlingerne om et købstilbud.

Carl Icahn er kendt og berygtet for sin aggressive stil, der tidligere har tvunget store selskaber som Motorola og medicinalselskabet Imclone Systems til at makke ret og sælge hele eller dele af forretningsområder fra for at løfte aktiekursen.

Yahoos bestyrelse har hele tiden holdt fast i, at Microsoft skulle betale mindst 4 dollar mere pr. aktie, før tilbuddet kunne anbefales af bestyrelsen. Ved at købe Yahoo kunne Microsoft have fået adgang til at udfordre konkurrenten Google direkte på markedet for online-annoncer.

RB-Børsen