William Demant opjusterer forventningerne

William Demant Holding opjusterer sine forventninger til 2017 i forbindelse med regnskabet for første halvår mandag morgen.

William Demant opjusterer forventningerne Fold sammen
Læs mere

Selskabet venter nu et driftsresultat (EBIT) før restruktureringsomkostninger på 2,3-2,6 mia. kr. mod den tidligere forventning om et resultat i den høje ende af intervallet 2,2-2,5 mia. kr.

Restruktureringsomkostningerne ventes desuden nu at blive 175 mio. kr. mod den tidligere forventning om 200 mio. kr.

Til sammenligning venter analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates et driftsresultat (EBIT) for hele 2017 på 2220 mio. kr. efter indregningen af 200 mio. kr. i restruktureringsomkostninger, som var målet inden mandag morgens regnskab.

Før restruktureringsomkostninger er forventningen altså et EBIT på 2420 mio. kr.

SER LAVERE ENHEDSVÆKST

På høreapparatmarkedet, der udgør hovedforretningen hos William Demant Holding, venter selskabet nu en lavere enhedsvækst, end tilfældet var tidligere.

Væksten på markedet ventes nu at blive 2-4 pct. mod den tidligere forventning om 4-6 pct.

Til gengæld ventes presset på de gennemsnitlige salgspriser heller ikke længere at være så hårdt. Og derfor ventes værditilvæksten fortsat at være den samme.

»På grund af et forbedret produktmiks venter vi dog nu, at det lette negative pres på markedets gennemsnitlige engrossalgspriser vil lette. Vi venter således fortsat, at engrosmarkedet vil vokse med 1-3 pct. i 2017 målt på værdi,« skriver William Demant Holding i regnskabet.

Tidligere lød forventningen fra William Demant Holding, at lavere gennemsnitlige salgspriser ville betyde en lav encifret procentuel nedgang i værdivæksten.