Web-TV: Danske Bank vil undgå flere klø

Danske Bank har været igennem et voldsomt turbulent år med store kursfald, rygter om likviditetsproblemer og store hensættelser til tab. Business.dk diskuterer bankens seneste kvartalsregnskab og udsigterne for fremtiden med bankens økonomidirektør, Tonny Thierry Andersen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Banks indtægter steg i første kvartal med hele 67 pct. til 17,2 milliarder kr., hvilket var markant mere end forventet. Alligevel tjente banken 1,6 milliarder kr., eller en milliard kr. mindre end i første kvartal sidste år, blandt andet fordi banken fortsat har meget store hensættelser til tab på udlån og garantier.

Alene i fjerde kvartal af 2008 og første kvartal af 2009 har banken nu hensat godt 17 milliarder kr. til forventede tab. Samtidig er bankens aktiekurs på et år faldet med knap 60 pct. og banken er styrtdykket i Berlingske Nyhedsmagasins imageundersøgelse. Banken har, sagt på godt dansk, fået klø med en våd Berlinger.

Økonomidirektør Tonny Thierry Andersen erkender, at banken har haft det svært, men lover at fremtiden ser lysere ud i et interview med Business.dk.